Forbes a dat publicitatii Topul celor mai bine platiti DJ-i in 2013

Publicatia Forbes, binecunoscuta pentru listele cu cei mai bogati oameni din lume, a anuntat ieri topul DJ-ilor care au castigat cei mai multi bani in ultimele 12 luni. Acesta contine 13 pozitii si aduna pe aceeasi pagina un sfert de miliard de dolari.

Chiar daca a castigat mai mult decat anul trecut, Tiesto a fost detronat din fruntea clasamentului de Calvin Harris, cu 46 de milioane de dolari. Podiumul este completat de Tiesto, cu 32 de milioane, si de David Guetta, care a incasat in ultimul an 30 de milioane de dolari. Urmeaza Swedish House Mafia, DeadMau5, Avicii, Afrojack, Armin van Buuren (prima aparitie in top!), Skrillex, Kaskade, Steve Aoki, DJ Pauly D si Diplo.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il cunoasteti este ca numarul 1 din top, Calvin Harris, nu l-a detronat numai pe Tiesto, ci nume precum Jay Z, Kanye West si Katy Perry, semn ca muzica dance devine o industrie din ce in ce mai... monetizabila. 

12. & 13. DJ Pauly D and Diplo (egalitate) – $13 million
11. Steve Aoki – $14 million
9. & 10. Skrillex and Kaskade (egalitate) – $16 million
8. Armin van Buuren – $17 million
7. Afrojack – $18 million
6. Avicii – $20 million
5. deadmau5 – $21 million
4. Swedish House Mafia – $25 million
3. David Guetta – $30 million
2. Tiësto – $32 million
1. Calvin Harris – $46 million

In total, cele 13 nume au adunat in ultimul an 268 de milioane de dolari. Topul a fost realizat pe baza estimarilor castigurilor din ultimele 12 luni rezultate din venituri din spectacole, drepturi de autor, vanzari de promotionale, vanzari muzicale, parteneriate comerciale, aparitii TV, etc.

Cam ametitoare cifrele, nu-i asa?


5 comentarii

  • Calvin Harris merita locul 1 iar topul mi se pare corect!

  • 2. xiix-xii in 15.08.2013 /23:17

    FAIR ENOUGH!

  • Speram sa vad si ATB in acest top, pacat.

  • eu sper sa nu vad ATB in acest top pentru ca asta ar insemna ca ATB vand mai mult decat de obicei adica mutli fani adica unde e peste mult e posibil sa dai si de pesti care nu iti plac

  • desi armin ii intrece pe toti la a fi dj

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL