Skip to content

Incep inscrierile pentru Eurovision 2016! Modificare majora in regulament!

Inscrierile pentru concursul Eurovision vor incepe de maine, 18 ianuarie, iar compozitorii isi pot trimite creatiile pana pe 7 februarie. 2016 aduce o a schimbare in regulamentul concursului si credem noi ca asta va insemna si mai putine discutii contradictorii.

 

Pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Asta inseamna ca publicul decide pe cine va trimite pe Stockholm si asa nu vom mai avea parte de discutiile si comentariile obisnuite cum ca juriul are alte gusturi decat publicul, ca se fac favoritisme sau alegeri neinspirate.

Totusi, juriul va fi implicat in alegerea a patru din cele sase piese prezente in finala selectiei nationale.

 

Selectia Nationala se va face prin doua show-uri, transmise in direct de TVR: semifinala pe 4 martie si finala pe 6 martie.

In semifinala vor intra 12 piese, dintre care sase vor accede in finala: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot.

In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre cele sase piese ramase in concurs, prin televot.

Calendarul pentru desfasurarea selectiei:
18 ianuarie – 7 februarie: inscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa [email protected]
8, 9, 10 februarie: preselectii – piesele vor fi audiate de juriu
11 februarie: anuntarea celor 12 piese care vor intra in concurs, printr-o conferinta de presa.
In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre cele sase piese ramase in concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 si 12 mai si finala pe 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.

Ce ziceti de aceasta schimbare? Va fi benefica?

 

Citește în continuare