Bogdan Naumovici: Trupele tribute sunt the next best thing (interviu)

Weekend-ul acesta are loc prima editie a festivalului Hey Day, mai mare festival international de muzica tribute din Romania.

Am stat de vorba cu Bogdan Naumovici, unul din organizatorii festivalului pentru a intra un pic in culisele acestui eveniment. "Regele publicitatii romanesti" canta si el intr-o trupa tribut, "Trupa 23", asa ca putem spune ca se afla pe ambele parti ale baricadei.

Este mai dificil sau mai usor sa canti intr-o trupa tribut din punct de vedere artistic?

Tehnic, cred ca este mult mai greu, pentru ca orice trupa tribute isi propune sa imite cat mai fidel piesele originale. Evident ca nimeni nu isi alege piese simple, ci hiturile care nu ar fi devenit hituri daca nu ar fi cerut maiestrie. Din punct de vedere artistic, in sensul cel mai pur, cel care inseamna creativitate, expresie a propriei viziuni, pesemne ca este mai satisfacator sa canti propriile compozitii.

De ce aleg unele trupe sa fie trupe tribut, in loc sa fie trupe de cover-uri, acoperind astfel o plaja mai larga de piese si stiluri?

Din pasiune si admiratie pentru anumiti artisti. E o provocare mare pentru un instrumentist bun, chiar si profesionist, sa poata reproduce fidel idolii care au facut istorie in domeniul lui. Majoritatea cred ca activeaza in ambele parti, atat in trupe care canta coverurri sau propriile piese, dar sin intr-un “tribute act”.

Care crezi ca e motivatia pe care o au fanii care merg la concertele trupelor tribut?

Cred ca sunt fani ai trupelor originale pe care multi dintre ei nu i-au vazut niciodata live sau poate nu ii mai pot vedea vreodata live. Trupele tribute, in concerte live, aratand si cantand cat mai aproape de idolii lor, sunt “the next best thing”.

Cum a luat nastere acest festival?

Dintr-o cerere venita de la Creart si o idee de la 23 Communication Ideas, alaturi de colegii si prietenii nostri de la Pieces of Light si Five’s. In cateva saptamani s-au decis si locatia, si activitatile de la festival, numele, conceptul si  lista de trupe. Nu imi vine sa cred cum, in cateva saptamani, de la o idee si cateva cuvinte pe o hartie, iata, mai avem o singura zi pana la cel mai mare festival international de trupe tribute din Romania.

Cat de deschis este publicul romanesc la trupele tribut si ce asteptari aveti legate de Hey Day?

Daca ma iau dupa succesul pe care trupele tribute il au in diverse cluburi din Bucuresti, unde fac casa inchisa, chiar si cu bilete mult mai scumpe decat la HeyDay, cred ca publicul abia asteapta acest festival. Noi ne dorim sa avem 15.000 de spectatori pe zi, iar succesul primei editii sa transforme HeyDay intr-un reper asteptat in fiecare an.

Hey Day are loc in perioada 27-29 mai 2016 la Parcul Izvor din Bucuresti. Pe cele trei scene - Park Stage, River Stage si Stars Stage – vor urca o parte dintre cei mai apreciati cantareti si trupe din Europa, care aduc tribute unor artisti de renume, printre care se numara: The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Adele, U2, Elvis Presley si multi altii.

Programul detaliat al festivalului il gasiti aici.

Pretul unui bilet la festival este de 15 lei/zi, iar abonamentul pentru toate cele trei zile este de 30 de lei. Biletele pot fi achizitionate de pe Eventim.ro, la casa de bilete creart din Piata Lahovari nr. 7, iar in cele trei zile de festival pot fi cumparate si de la cele doua case special amenajate in locatie (Zona Metrou Izvor si zona Splaiul Independentei / Bd. B.P. Hasdeu).

Intrarea copiilor in varsta de pana la 14 ani, insotiti de parinti, este libera!


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL