VUNK: accesul atat de liber, de usor si rapid la informatie este foarte inspirational (interviu)

Baietii de la VUNK vor lansa un nou album in curand, asa ca i-am luat la intrebari sa aflam detalii despre materialul Extrovertit, dar si despre concertul pe care il pregatesc pentru lansarea acestuia.


1. Ati devenit deja recunoscuti pentru showurile pe care le organizati in fiecare an. Ce pregatiti pentru primavara aceasta si ce ne puteti spune despre "Secretul tau".
Secretul tau este ultimul concert din Trilogia Enigma si ne propunem sa fie cel mai grandios concert al nostru. Povestea lui este inspirata din lumea lui Jules Verne, din universul vizual al genului steam-punk. Pe scena vom fi in jur de 50 de performeri si, ca o premiera pentru noi, am gandit niste momente de musical pe care le vom integra in concert.

2. Cand ati inceput sa lucrati la noul album? Aveti colaborari sau ne lasati sa ne facem idei pana la lansarea oficiala? :)
La un album incepi sa lucrezi in momentul in care il termini pe anteriorul. Perioada de acumulare de idei, de emotii, de experiente care sa te inspire incepe cu mult inaintea scrierii sau producerii unui album. Vor fi patru feat-uri pe acest album si, conform titlului concertului nostru, sunt secrete, inca:)

3. La ce fel de piese ne putem astepta pe acest nou material? Mergeti pe piese de suflet sau includeti si ceva cu mesaj politic, ca tot ati lansat "Tara lui peste"?
Albumul se numeste ‘Extrovertit’, este o suma de emotii pe care le-am pus in aproximativ 14 piese, fiecare dintre ele vorbind despre o alta emotie, fie ca este vorba de dragoste, fie ca este vorba de implicare sociala. Acest album este forma noastra de refulare a emotiilor acumulate in ultimii ani, este extrovertirea noastra. Este bine sa te eliberezi de niste sentimente sa poti lasa loc altora noi sa vina in viata ta.

4. Concertele VUNK sunt o inspiratie pentru industria de la noi, cam cat timp va ia sa pregatiti un asemenea show?
Povestea si conceptul oricarui spectacol le scriu cu aproape 5-6 luni inainte de data concertului. Apoi urmeaza o perioada de gasit solutii sceno-tehnice la tot ce mi-am imaginat si, pe urma, fiecare din echipa vine cu propria interpretare, pe partea de vizualuri, lumini, scenografie etc. Este multa munca in spatele unor astfel de productii, dar cel mai important pentru mine este ca toti oamenii din echipa noastra pun suflet, cred foarte mult in modul nostru de a gandi si de a face spectacol.

5. Unde va gasiti inspiratia nu doar pentru spectacole, dar si pentru ceea ce le oferiti fanilor (videoclipul filmul dintr-un singur take, clipurile animate etc).
Tot ce se intampla in lume si accesul atat de liber, de usor si rapid la informatie este foarte inspirational. Tehnologia, in aceasta perioada a societatii, poate ajuta foarte mult creatia, exista solutii pentru orice idee, trebuie doar sa ai curajul sa visezi mai mult ca oricand, sa iti imaginezi, sa te joci.

6. E greu sa vii mereu cu ceva nou dupa ce le-ai impus chiar tu fanilor un standard in imagine si calitate?
Este si ceva greu in asta, pentru ca standardul impus este foarte ridicat si investittile sunt la fel de mari. Dar este fascinant sa cauti mereu in tine ceva si mai interesant, si mai original, si mai riscant, si mai emotionant.

7. Cum vedeti industria muzicala romaneasca? Sunteti pe piata de peste 20 de ani, s-a schimbat ceva, a evoluat sau stagneaza?
A trecut prin foarte multe transformari, incepe sa atinga o zona de maturitate sau poate cea mai matura perioada de pana acum. Mai este foarte mult de invatat pentru noi toti, insa mi-ar placea ca artistii sa fie mai deschisi la idei, la experiente noi, sa iasa din propriile tipare, sa riste mai mult. Iar cei din spatele artistilor sa ii ajute spunandu-le si atunci cand nu fac ceva bine, cand gresesc sau cand pot face mai mult.

8. Ce face VUNK in timpul liber? Cum se distinde?
Jucam tenis. Si de camp si de masa:)

9. Ce muzica aveti acum in playslist?
Eu ascult niste musicaluri. Dar ultima oara am avut in playlist Alter Bridge, TwentyOnePilots, Metallica, Billy Joel, Queen si Chainsmokers. Stiu, nu au legatura unele cu altele, dar tocmai asta imi place:)

10. Ce concerte ati vrea sa vedeti in perioada urmatoare? E un artist anume pentru care v-ati duce in mod special prin Europa?
As vrea sa ajung la un concert Bruno Mars, TwentyOnePilots, Taylor Swift si sa revad Paul McCartney sau Coldplay.

Sunteti curiosi sa vedeti ce pregatesc VUNK pentru show-ul din mai?

 

Taguri: extrovertit, vunk

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL