Directia 5: Nimic nu se poate face fara studiu (interviu)

Mai e putin pana la concertul pe care cei de la Directia 5 il vor sustine pe 8 martie la Sala Palatului din Bucuresti. Inainte de show am stat putin de vorba cu ei si am aflat ce inseamna sa ai o cariera muzicala de succes si ce fac atunci cand nu fac muzica.

 

1. In fiecare an umpleti salile de concerte. Care e secretul succesului de a avea mereu un public care sa vina la concert, sa cumpere bilet?
Indraznim sa spunem ca am avut foarte mult noroc, perseverenta, ceva talent si foarte mult studiu. Nimic nu se poate face fara studiu, iar asta se aplica si in muzica.

2. Din 1991, muzica romaneasca a trecut prin mai multe transformari. Care ati zice ca e cea mai importanta evolutie in industria de la noi?
In ultimii 25 de ani piata muzicala din Romania a suferit o multime de schimbari si modificari, iar influenta artistilor internationali ne urmareste in permanenta. Noi suntem fericiti ca facem parte dintre cei care au fost martorii acestor schimbari si care au evoluat impreuna cu publicul lor.

3. In era digitala in care traim, cum s-a schimbat interactiunea dintre voi si fanii vostri? Dar in ceea ce priveste felul in care va faceti cunoscuta muzica?
Ultimii ani ne-au adus mai aproape de publicul nostru, ne-au permis sa interactionam mai usor, sa lansam piese noi doar la un click distanta. Ne simtim fericiti si incurajati sa fim cat mai prezenti pe toate mediile sociale.

4. Care ati spune ca e cel mai frumos cadou pe care l-ati oferit vreodata?
Cel mai frumos cadou de pana acum este concertul din 8 martie de la Sala Palatului si va asteptam cu drag in numar cat mai mare.

5. Cum alegeti vocile cu care colaborati? Va ganditi intai la piesa sau mulati piesa in functie de vocea invitata?
Fiecare cantec are povestea lui, iar vocile care l-au insotit au fost si cele care au putut sa transmita cel mai bine mesajul dorit. Colaborarea cu Alina “Printesa muzicii rock’n’roll” nu s-a rezumat doar la cantecul “Te iubesc”, ci este un parteneriat extins, de aceea veti avea ocazia sa o vedeti la toate concertele noastre, ea facand parte din directia 5 de aproape 1 an.

6. Ce face Directia 5 cand nu face muzica?
Atunci cand nu suntem in studio, in turneu sau cand nu studiem, cel mai adesea suntem alaturi de familii noastre. Incercam sa echilibram balanta intre viata profesionala si cea personala, sa nu neglijam nici partea aceasta, atat de importanta si de prezenta in versurile noastre.

7. Aveti o multime de piese de dragoste, aexistatvreun moment in care acestea v-au fost alinare?
Majoritatea cantecelor noastre sunt povesti adevarate si au fost inspirate din lucruri si evenimente traite de noi. Sigur ca ne-au alinat atat in momentul compozitiei, cat si atunci cand au fost imbratisate de catre public. Ne onoreaza sa vedem ca cei care asculta directia 5 se identifica cu emotiile si starile pe care le descriem in piesele noastre.

8. Ce v-ati dori sa faceti, muzical vorbind, si inca nu ati reusit?
Cu ocazia fiecarui album ne-am propus sa mai depasim o bariera muzicala si credem ca am reusit sa venim mereu cu un sound nou, mai bun, mai puternic. Nu avem niciun regret din punct de vedere muzical, mai ales ca niciodata nu ne-am oprit din a experimenta si a crea.

 Voi mergeti la concertul de pe 8 martie?


1 comentariu

  • "Ce face Directia 5 cand nu face muzica?"
    "Dormim, pentru ca sound-ul nostru e la fel de obosit ca trenurile de la CFR"

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL