Interviu cu Hotel FM (Despre Eurovision)

Continuam seria noastra de interviuri cu artistii participanti la Eurovision 2010. Astazi este randul celor de la Hotel FM. Asadar, Enjoy!

1. Ce show ne pregatiti pentru Eurovision? Hotel FM: Am dori sa nu divulgam nimic deocamdata despre imaginea cu care vom veni in show-ul din 6 martie, putem spune doar ca va fi cu totul altceva decat clipul de promovare. Deocamdata, facem planuri impreuna cu stilistul nostru Alexandru Bar, cu care am inceput o colaborare excelenta.

2. De ce v-ar vota publicul sa reprezintati Romania? Care credeti ca este principalul vostru atu? Hotel FM: In primul rand, pentru sinceritatea cu care am pornit in aceasta cursa, mesajul profund si puternic transmis prin vocea frumoasa a lui David, intr-o corelare perfecta cu armoniile si orchestratia piesei, plus o imagine de poveste.

3. Daca n-ati fi participat anul acesta, pe cine ati fi sustinut din ceilalti participanti? Hotel FM: Nu puteam sustine pe nimeni, ci doar sa ne exprimam parerea prin vot. Ca preferinte, probabil ar fi fost vorba de Paula Seling.

4. Care a fost participantul vostru favorit care a reprezentat vreodata Romania la Eurovision? Hotel FM: E destul greu sa raspundem la aceasta intrebare, cu totii au meritul lor, dar cu siguranta cine ne-a adus cele mai bune rezultate nu trebuie uitat.

5. Dar dintre participantii straini care au participat la Eurovision? Pe care l-ati apreciat cel mai mult? Gabriel Baruta: Au fost multe piese frumoase, mie sincer imi plac in general reprezentantii tarilor nordice. 6. Eurovision a fost dintotdeauna un concurs insotit de numeroase scandaluri... Cum ati reactiona daca cineva v-ar ataca, spunand ca piesa este plagiata? Gabriel Baruta: Suntem in anul 2010, dupa atatia ani in care s-a facut muzica in lumea asta, este foarte greu - mai bine zis imposibil - sa fii 100% original. Chestiunea cu plagiatul este discutabila, asta in masura in care un compozitor are cultura muzicala si, in primul rand, bun-simt. In cazul meu, nu cred ca se pune problema vreunui scandal pe tema plagiatului, fiecare nota imi apartine.

7. Ce parere aveti despre schimbarea regulamentului Eurovision din acest an? Ce vi se pare ok, ce nu? Hotel FM: E foarte OK, e cel mai bun regulament de pana acum, dar are si unele lipsuri (mai precis omisiuni) pe care nu dorim sa le comentam. Ce ne place e chestiunea cu prima auditie, care a dat sanse egale tuturor pieselor .

8. Membrii juriului au spus ca nivelul melodiilor de anul asta nu este unul foarte ridicat, cum comentati? Gabriel Baruta: Probabil tind sa fiu subiectiv, dar la modul general consider ca nimeni nu a oprit vreun compozitor sa faca mai bine, asta e, acesta e nivelul. Din contra, au fost incurajati si stimulati sa-si depaseasca limitele, sa trimita piese superioare calitativ... faza cu premiul pentru cea mai buna piesa etc.. Asta avem, cu asta defilam.

9. Piesa cu care participati a fost scrisa special pentru Eurovision? Gabriel Baruta: Prima data, „Come As One” s-a nascut doar in mintea mea - si odata cu acest vis imi imaginam o voce frumoasa si o reprezentare pe scena Eurovision. La scurt timp, am decis ca e perfecta pentru acest concurs.

10. Despot a zis ca majoritatea compozitorilor urmaresc ce se asculta la radio/tv si fac piesa in stilul acela si ca muzica romaneasca nu stie sa fie originala. Ce parere aveti despre aceasta afirmatie? Gabriel Baruta: Calatorind prin strainatate, mi-am dat seama ca e o oarecare diferenta intre posturile radio din Romania si cele de afara - si aici ma refer cu precadere la cele comerciale. Sigur, ar fi ideala o piesa foarte „slagaroasa”, dar si cu mari sanse de castig la Eurovision. Din pacate nu e intotdeauna asa, ce se aude la noi in eter nu prea are sanse sa impresioneze afara si vice-versa: de exemplu, posturile radio din Romania au difuzat foarte putin piesa „Tornero” la vremea aceea, o piesa care totusi a ocupat un loc fruntas in clasament.

11. Sincer, indiferent de cine ar reprezenta Romania, care credeti ca sunt sansele reale la un loc bun? Toata lumea se leaga de votarea geopolitica... Hotel FM: Noi nu prea credem in politica, credem in arta si nu inseamna ca, daca Romania nu a castigat nicio editie Eurovision pana acum, nu are sanse. Are, si inca foarte mari pentru ca in acest an avem piese cu mesaj puternic, social, ecologist - care in contextul 2010 sunt teme demne de luat in considerare.

Multumim Hotel FM & Alexandra Ivan! Monden.Info va ureaza succes! :).

P.S. Pe cei de la Hotel FM ii gasiti pe online aici: YouTube Twitter FaceBook


3 comentarii

  • 1. Sunshine in 11.02.2010 /18:40

    Cea mai buna melodie , cele mai bune voci !..superb .....

  • Da, se pare ca pana acum se voteaza melodii comerciale. Sper ca la Eurovision sa fie cu totul altceva. Eu as vrea sa castige ei, au piesa foarte bune si se vede ca e compusa pentru Eurovision.
    Multumim si voua.

  • 3. Mihai Hostiuc in 19.11.2010 /20:39

    varza....muzica de restaurant....nu ma mir ca, compozitorul ei nu poate iesi de sub anonimat , sau o fi vreun pui de Porumbescu???

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL