Interviu Nico: despre Eurovision 2009

Impreuna cu echipa de la Dulapiorul.com am realizat o serie de interviuri cu concurentii ce participa anul acesta la Selectia Nationala Eurovision 2009. Prima pe lista este Nico, ce a reprezentat anul trecut Romania cu melodia Pe-o margine de lume, in duet cu Vlad Mirita.

Anul acesta, Nico incearca din nou, de data aceasta cu o colaborare cu Moni-K. Melodia se numeste Disco Maniacs si o puteti asculta in continuare:

1. Ce show ati pregatit pentru semifinale si cu cine ati colaborat? Nico: Vom avea un show foarte dinamic, unde atat eu cat si Moni-k vom avea pe langa sustinerea partiturii vocale si multa miscare de scena alaturi de fetele de la Pinky care se vor integra in acest show, in acelasi timp sustinand si partea de backing vocals. In afara de acestea, pe scena va mai fi si un dansator profesionist, totul fiind coordonat de coregraful Edi Stancu.

2. Daca n-ati fi participat anul acesta, pe cine ati fi sustinut din ceilalti 23? Nico: Din cate am ascultat pot spune ca sunt atat piese cat si voci destul de bune. Imi este greu sa ma pronunt in privinta sustinerii vreunui concurent pentru ca as fi subiectiva. In concurs alaturi de noi este si Romeo Zaharia, un coleg de la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, care imi este si prieten. 3. Sunteti de acord cu participarea strainilor la Eurovisionul Romanesc? Nico: Eu personal n-am nimic impotriva concurentilor din alte tari, insa cu conditia sa reprezinte un autor roman, deci Romania, nu sa vina cu o piesa de afara, cu autori straini etc si sa reprezinte... pe cine? Daca vor reprezenta Romania, atunci macar compozitorul sa fie de-al nostru. Asa sunt total de acord.

4. Care a fost participantul vostru favorit care a reprezentat vreodata Romania la Eurovision? Nico: As putea spune ca Mihai Traistariu, dar am fost alaturi de toti ceilalti artisti care, de-a lungul anilor, au avut sansa de a ajunge in faza finala (internationala) a Eurovision.

5. Cum ati reactiona daca cineva v-ar ataca, spunand ca piesa voastra este plagiata? Nico: Deja nu ma mai impresioneaza astfel de comentarii dupa experienta traita anul trecut cand am fost acuzati fara motive certe. Observ cu intristare ca an de an apar astfel de acuzatii, niciuna nefiind dovedita clar. Daca o astfel de acuzatie se face fara probe clare si este dovedita (numai de catre experti), atunci vinovat nu este decat cel care si-a insusit in mod fraudulos opera altuia (respectiv compozitorul).

6. Urmariti ce se comenteaza pe Internet despre melodiile cu care participati? Va influenteaza in vreun fel? Nico: Am foarte putin timp liber la dispozitie, de aceea extrem de rar intru pe internet, dar am destui prieteni care ma tin la curent cu ceea ce se discuta pe forumuri. De influentat nu poate fi vorba. Pe internet oricine poate spune orice, poate avea zeci de nume, de obicei nu iau in serios astfel de comentarii, consider ca timpul trebuie folosit in scopuri mai bune decat sa fie pierdut, pentru barfe.

7. Va simtiti pregatiti, credeti ca aveti sanse sa castigati? Nico: Suntem aproape gata cu pregatirile si speram ca la data intrarii in concurs totul sa fie perfect. Cred ca avem sanse destul de mari, cu toate ca am o oarecare rezerva cu privire la prejudecatile unora, care incearca sa faca analogie cu ce a fost anul trecut. Nimic mai fals. Avem o piesa buna.

8. De ce v-ar vota publicul sa reprezentati Romania? Care credeti ca este principalul vostru atu? Nico: Publicul va vota dupa preferinte, asa cum a facut intotdeauna. Sper sa voteze pentru piesa, pentru show, pentru prestatia artistului care participa la acest concurs, nu dupa simpatii sau alte lucruri care n-au legatura cu actul artistic. Atuul nostru cred ca este in primul rand piesa, care inca o data spun este ritmata, usor de retinut si eu personal cred ca are „acel ceva" care te face sa o asculti mereu.

Multumim NICO pentru acest interviu!

ATENTIE: Copyright Monden.info & Dulapiorul.com! Materialele prezentate ne apartin in exclusivitate, NU aveti voie sa le preluati / modificati / imprumutati fara acordul nostru scris in prealabil!


21 comentarii

  • Cui nu-i convine varsta lu' Nico sa n-o apuce!! Sunteti afoni daca spuneti ca are o voce groznica. Anul asta nu ajungem in finala Eurovision

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL