Bucium lanseaza "Voinicel instelat", piesa nascuta in urma cu 18 ani

Uneori se intampla ca melodii sau chiar albume intregi sa nu vada lumina zilei timp de ani intregi, materiale la care se sculpteaza necontenit, pana in momentul in care artistul este pe deplin multumit de forma finala. Acesta este cazul si cu “Voinicel instelat”, piesa semnata de trupa rock-folk Bucium si lansata zilele trecute, dar care s-a nascut… in urma cu aproximativ 18 ani.

Piesa a fost compusa la inceputul anilor 2000, perioada marcata de lipsa posibilitatilor tehnice si financiare. Perfectionisti si inarmati cu rabdare, membrii trupei au preferat sa amane momentul in care o vor face publica, la fel ca si toate celelalte piese de pe albumul Miorita, pana cand acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Basul a fost inregistrat de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei Bucium, cu doar doua saptamani inainte de tragedia intamplata in octombrie 2015 in clubul Colectiv.

 

“Voinicel instelat” a ajuns ulterior in Elvetia, in studioul Little Creek, unde i-a fost realizat mixul si masterul. Producatorul V. O. Pulver, cel care a adus-o in forma finala, este cunoscut in nisa de metal pentru colaborarile cu trupe internationale precum Pro-Pain, Destruction, gurD, Monster Magnet si multe altele.

Piesa a putut fi ascultata in prima faza exclusiv de catre fanii apropiati ai trupei, cu care Bucium tine legatura in mod direct prin intermediul unui newsletter. Cei interesati se pot abona gratuit pe site-ul www.bucium.com.ro.

In aceasta perioada, membrii Bucium isi impart zilele intre deplasari la concerte si lungi sesiuni de inregistrari in studio, pentru a finaliza munca la viitorul album, “Miorita”.

Cei aflati in aceasta perioada in concediu in tara au ocazia sa asculte live noua piesa in cadrul concertelor pe care Bucium le va sustine la munte si pe litoral. Joi, 3 august, vor avea un show acustic in gradina cetatii Rasnov, cu ocazia Festivalului de Film si Istorii Rasnov, urmand ca pe 8 august sa fie live in Vama Veche, in clubul Famagusta.

Cum vi se pare piesa? Se simte ca are 18 ani?

Taguri: voinicel, bucium

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL