Firma - Doua suflete (piesa noua si detalii album)

Una dintre trupele care au schimbat sound-ul muzicii alternative romanest, FIRMA, a revenit cu un nou single, iar acum ne ofera si tiltlul noului lor album.

 

Vara lui 2014 readuce FIRMA in atentia publicului si a presei de specialitate, printr-o activitate artistica efervescenta, dovada a unei energii creative inepuizabile.  

La o luna dupa ce reveneau in lumina reflectoarelor printr-un show de mare succes, mult asteptat de fani, FIRMA anunta numele celui de-al treilea album:”DESCANTECE”. Volumul 1 al acestui material discografic urmeaza a fi lansat in toamna acestui an si promovat printr-un turneu ce va purta trupa prin cluburile din intreaga tara.

 La inceputul anilor 2000, trupa FIRMA deschidea drumurile rockului alternativ romanesc, spargand tiparele printr-o nota de originalitate si hotararea de a se alinia la standardele internationale. O parte dintre piesele ce vor fi incluse pe acest disc, respectiv „Copiii Cerului” si „Puterea”, au fost disponibile online pe soundcloud si youtube, spre deosebire de ”Doua Suflete” sau ”Prizonieri de razboi” care au putut fi ascultate doar la concertul din club Control - „ComeBack Live Special"(5 iunie 2014, Bucuresti).  Din 23 iulie, single-ul "Doua suflete" a intrat si in playlist-urile posturile de radio nationale.

Printr-o instrumentatie ce combina influentele trip-hop si o linie de bas puternic hipnotizanta cu versurile seducatoare si deopotriva meditative, "Doua suflete" vine sa nuanteze directia muzicala a noului album. Piesa "Doua suflete", dezvaluie o maturitate a compozitiei si a sound-ului urmatorului material discografic, combinand o intoarcere la background-ul specific albumului de debut, cu o infuzie de update-uri si experimente muzicale actuale.

La Orbire", albumul lor de debut, isi facea aparitia in 2003, intr-o perioada de pionerat a rockului alternativ romanesc. Clipurile pieselor `La Orbire`, `Nimeni` si `Important` au lansat o provocare industriei muzicale de la acea vreme si au pus in evidenta o perspectiva cinematografica specifica trupei FIRMA. Materialele lor video au ajuns in heavy-rotation pe posturile televiziunilor nationale ( ATOMIC TV, MTV, TVR), cu preluare pe VH1 si MTV Europe.

In 2007, FIRMA a atras atentia publicului cu un nou LP, "Exit" - o productie MediaPro Music cu un sound ce repozitiona trupa intr-o zona muzicala pop-rock.  FIRMA a fost prima trupa romaneasca invitata sa participe si sa performeze la gala MTV European Music Awards, in 2007 la München, fiind si prima trupa autohtona nominalizata la o sectiune internationala - "New Sounds of Europe", dupa ce in 2004 fusese nominalizata la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" si "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards in 2005.

 Ce ziceti de revenirea FIRMA? Va doreati sa ii ascultati din nou?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL