Gojira, Planet H & Robin - Regele Verii (piesa noua)

Gojira si Planet H il coopteaza pe Robin Proca si lanseaza impreuna Regele verii, o piesa care aduce mai degraba a poezie urbana. Trackul apare direct cu un videoclip filmat intr-un spatiu inchis, un tramvai.

 

De ce a fost ales tramvaiul drept metafora pentru sentimentul de “a fi captiv intr-un spatiu relativ restrans, in mijlocul unor straini”, dupa cum l-a definit insusi Planet H? Pentru ca acest mijloc de transport este cel care i-a marcat anii de facultate lui Gojira, “La 6 dimineata ma duceam spre facultate si trebuia sa schimb doua tramvaie. Era groaznic, asa imi inchipuiam eu ca arata iadul: sa stai in banca ta, sa nu poti sa te misti din cauza inghesuielii. Spatiul restrans se reflecta asupra starii de spirit”.

Gojira & Planet H au vorbit si despre cum a decurs colaborarea cu Robin Proca. “Cu Robin a fost dragoste la prima vedere, ne-am intalnit pe vremea cand el era basist in Partizan, datorita lui Artanu'. Noi suntem mereu pe aceeasi lungime de unda”, a afirmat Gojira, iar Planet H a dezvaluit o lege nescrisa a prieteniei dintre ei: “Ceea ce lumea nu stie e ca daca doi oameni se intalnesc, canta amandoi la chitara si amandoi au auzit de Eddie Van Halen sunt automat prieteni. E o regula”.

Statutul de rege e cea mai mare iluzie, e profund ironic. Fiecare e rege la el acasa, totul tine de nomenclatura. Eu, de exemplu, sunt Printul Tandareiului, chiar am avut porecla de Printul de pe Garla Veche”, a explicat Gojira.

Planet H a adaugat: “Eu cred ca Rege, in contextul piesei, e cuvantul care defineste starea pe care o ai cand esti in mediul tau, cu oamenii tai si poti sa fii tu insuti fara restrictii.”

Gojira si Planet H au avut mai multe colaborari interesante in ultima perioada. I-am vazut alaturi de Alan & Kepa in clipul Bang Bang dar si impreuna cu baietii de la BUG Mafia, alaturi de care au lansat in 2014 MMDJ.

Cum vi se pare piesa? De videoclip ce ziceti?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL