Remember: Robert Miles - Children (in amintirea lui Robert Concina)

Dimineata zilei de astazi a fost una trista pentru noi din cauza unei vesti care ne-a socat. Trancerul Robert Concina de origine italiana, cunoscut mai degraba ca Robert Miles, a murit la varsta de 47 de ani.

Acesta lasa in spate o cariera muzicala bogata, cu 5 albume si o multime de single-uri de succes lansate atat la Deconstruction, cat si la Salt Records, casa de discuri pe care a infiintat-o in anul 2000. Fara indoiala, cea mai cunoscuta piesa a sa este "Children", o productie de capatai pentru orice ascultator de muzica trance care se respecta. O ascultam chiar acum, in amintirea lui Robert Concinca aka "Miles".

Rest in peace, Robert!

 

Povestea din spatele crearii acestei piese este exceptionala. Sunt doua motive pentru care Robert Miles a scris "Children": pe de o parte ca raspuns la fotografiile in care apareau copii ca victime de razboi pe care tatal sau le aducea din misiunile umanitare din fosta Iugoslavie, pe de alta alta parte unul de preventie.

Concina a produs aceasta bijuterie trance dominata de pian pentru finalurile seturilor sale, cu scopul de a calma participantii la petrecerile rave, astfel incat acestia sa fie mai calmi la volan ca sa ajunga in siguranta acasa. La acea vreme, in perioada 1995-1996, Italia era plina de accidente rutiere produse dupa serile din cluburi.

Cu o multime de discuri de platina si de aur la purtator, "Children" va ramane una dintre piesele clasice si memorabile ale muzicii trance, asa cum ne vom aminti si de Robert Miles, decedat astazi, din pacate, din cauza unei boli nedeclarate.

Ce amintiri va starneste "Children"?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL