Romania, pe ultimul loc la Eurovision

Romania va participa pe 8 mai la cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision, iar producatorii showului au ales ca Paula Seling si Ovi sa intre ultimii in concurs, fiind concurentii cu numarul 15.

Ordinea intrarii in concurs a fost stabilita de producatorii show-ului, cu aprobarea conducerii EBU (European Broadcasting Union), in urma tragerii la sorti a pozitionarii tarilor participante in una din cele doua semifinale, respectiv in una din cele doua jumatati ale show-urilor.

Astfel, producatorii au decis ca Suedia si Norvegia sa intre in concurs in zile diferite, iar noi ne vom lupta pentru un loc in finala de pe 10 mai cu Malta, Israel, Austria, reprezentata de Conchita Wurst sau cantareata cu barba, Polonia, cu o piesa controversata, Lituania, Belarus, Georgia, Slovenia, Grecia, Macedonia, Elvetia, Belarus si Irlanda. Startul competitiei il va da pe 6 mai Armenia, care se pare ca anul acesta ar fi favorita concursului european, mai ales ca are o piesa cu influente de dubstep si foarte aproape de ce se difuzeaza acum la radio. 

Selectia de anul acesta din Romania nu a fost, evident, lipsita de controverse, Paula Seling si Ovi fiind considerati favorizati, iar dupa ce au castigat au aparut si acuzatiile de plagiat. Chiar si asa, ei s-au clasat pe locul 3 in 2010 si nimeni nu poate contesta calitatile vocale ale Paulei, asa cum am putut vedea si in acest clip in care Paula si Ovi au venit cu varianta acustica a trackului Miracle.

Voi ati ascultat restul pieselor, ne calificam in marea finala? Va mai intereseaza Eurovisionul?

 

3 comentarii

  • Semi-finala nu poate fi o problema pentru noi,mai ales ca am fost trasi in cea mai accesibila dintre cele 2.Plus ca vom canta ultimii,ceea ce in general te avantajeaza cand vine vorba de votul publicului.Oricum Romania a trecut mereu de semi-finale,chiar si cu piese mult mai slabe.Nici piesa din 2010 a lor daca o iei separat nu e nu stiu ce dar au prins foarte bine acolo prin faptul ca se descurca bine live impreuna si prin vocea impresionanta a Paulei.Fata de altii arata totusi ca isi merita locul pe scena.O Paula in forma la finala si avem toate sansele la un loc onorabil,peste rezultatele slabute din 2010 incoace.

  • Nu suntem pe ultimul loc, ci intrăm ultimii în scenă.

  • Wolf, subscriu. Oricum piesa noastra e una dintre cele mai decente din show. Ar trebui sa fim onorati ca Paula si Ovi s-au incumetat inca o data sa participe dupa prima experienta cu TVR.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL