Top - Cei mai bogati rapperi din lume!

Ca in fiecare an, cei de la Forbes realizeaza topul celor mai bogati rapperi din industrie. Cine e in top anul acesta, cine a picat si cu cate milioane a ramas in buzunar, aflati mai departe.

Cei de la Forbes au realizat topul in baza veniturilor din turnee, vanzari de albume, drepturi de autor, vanzari de merchandise si sponsorizari. Toate cifrele sunt gandite inainte de deducerile managerilor, avocatilor, labelurilor etc si iau in considerare castigurile din perioada iunie 2014 - iunie 2015.

1. Diddy: $60 de milioane
2. Jay Z: $56 de milioane
3. Drake: $39.5 de milioane
4. Dr. Dre: $33 de milioane
5. Pharrell: $32 de milioane
6. Eminem: $31 de milioane
7. Kanye West: $22 de milioane
8. Wiz Khalifa: $21.5 de milioane
9. Nicki Minaj: $21 de milioane
10. Birdman: $18 de milioane
11. Pitbull: $17 de milioane
12. Lil Wayne: $15 de milioane
13. Kendrick Lamar: $12 de milioane
13. J. Cole: $11 de milioane
14. Snoop Dogg: $10 de milioane
16. Rick Ross: $9 de milioane
17. Tech N9ne: $8.5 de milioane
18. Ludacris: $8 de milioane
19. T.I.: $6 de milioane
20. Macklemore & Ryan Lewis: $5.5 de milioane

Nu e deloc surprinzator ca pe prima pozitie il gasim, din nou, pe P Diddy, chiar daca zilele acestea rapperul face mai multi bani decat face muzica. Oricum, castigurile sale vin din reteaua TV Revolt, din linia de haine Sean John, apa Aquahydrate si vodka Ciroc, iar in curand il vom putea asculta si cu muzica noua, rapperul promitand albumul No Way Out 2. Deja a lansat un prim single despre noi zicem ca ar trebui sa se auda mai des - Finna Get Loose.

Jay Z se afla pe pozitia a doua, cu bani castigati din seria de concerte alaturi de sotia Beyonce, din labelul Roc Nation si datorita sampaniei Armand de Brignac. Drake, insa, si-a facut grosul banilor datorita celor 50 de concerte pe care le-a sustinut si care s-au tradus in aproape un milion de dolari pe cantare, la care se adauga sponsorizari Nike si Sprite si vanzarile discului If You're Reading This It's Too Late.

Dr. Dre a coborat mult si a scazut in incasari dramatic comparativ cu anul trecut, dar nu e ca si cum vinzi in fiecare zi o companie. Oricum, a castigat bani de la Apple, de la productiile pe care le-a semnat, inclusiv coloana sonora a filmului Straight Outta Compton si a albumului aferent, indelung asteptat.

Pharrell strange dolareii prin intermediul turneelor, dar mai ales datorita muzicii, fie ca o semneaza ca interpret fie ca producator si mai adauga ceva la tort din rolul de jurat si antrenor la The Voice. In plus, se mai joaca si de-a antreprenorul si face bani din liniile vestimentare Billionaire Boys Club si Ice Cream.

Eminem a facut undeva la 5 milioane de dolari pe show in cadrul seriei de concerte pe care a avut-o cu Rihanna. Kanye West, chiar daca nu a ajuns la varf, a avut un an foarte productiv - un show la Grammy, un nou contract cu Adidas si a mai anuntat ca vrea sa candideze si la presedintia Americii.

Wiz Khalifa se bucura de castiguri pe seama piesei See You Again, turneelor aferente si datorita vanzarilor merch-ului cu tema marijuana. Ca de obicei, Nicki Minaj este singura femeie din acest top, iar jumatate din castigurile ei au venit numai din turnee, la care se adauga sponsorizarile Myxx moscato, Pepsi si OPI.

Boss-ul Birdman face bani de pe seama label-ului Cash Money, insa s-ar putea sa aiba probleme in curand din cauza scandalului in care a fost tarat de Lil Wayne. Pitbull e o aparitie exotica, insa turneul sau l-a dus din Marea Britanie pana in Japonia si Mexic, iar cel mai recent album al sau, Dale, a urcat direct pe prima pozitie in Billboard Latin Albums.

Cum vi se pare incasarile rapperilor? 


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL