Ucraina castiga Eurovision 2016! Asculta piesa invingatoare!

Aseara a fost desemnata noua tara castigatoare a concursului Eurovision! Cu toate ca favoritul publicului a fost reprezentantul Rusiei, cu ajutorul voturilor din partea juriului, Jamala, reprezentanta Ucrainei a plecat acasa cu premiul cel mare.

 

Pentru prima data in istoria competitiei, Eurovisionul a fost transmis in direct pe Youtube, astfel ca toata lumea a putut urmari live acest concurs. Din pacate insa, a fost pentru prima data dupa foarte multi ani cand Romania a lipsit din finala.

26 de artisti si-au prezentat piesele in cea mai prestigioasa competitie muzicala europeana, insa in final a fost un singur castigator. Mai jos puteti urmari intreg show-ul de pe 14 mai 2016!

Anul acesta a fost schimbat modul de acordare a punctelor. Dupa votul juriului din fiecare dintre cele 26 de tari calificate in finala, Australia conducea clasamentul cu 320 de puncte, urmata de Ucraina cu 211 si Franta cu 148.

Insa dupa ce votul publicului a trimis Rusiei 361 de puncte, Ucrainei 293 de puncte, iar 191 de puncte au mers catre Australia, clasamentul final a fost rasturnat, Ucraina castigand Eurovisionul pentru a doua oara in istorie dupa Ruslana in 2004.

Asculta mai jos piesa castigatoare, "1944" interpretata de Jamala.

Ati urmarit aseara Eurovisionul? A castigat pe merit Ucraina sau v-ati fi dorit un alt castigator?


5 comentarii

 • E pentru a doua oară când Eurovision se dă live pe YouTube happy
  Anul trecut a fost la fel!

 • Nu cred ca o sa fie hit, nu suna a melodie de radio. Mi s a parut ciudata alegerea, dupa gustul meu erau melodii muult mai ok.

 • De ce spuneţi abia acum că a fost live pe YouTube? Eu m-am chinuit ca fraierul cu eurovision.tv. sad
  Nu e adevărat că a fost schimbat modul de acordare al punctelor. De fapt, s-a schimbat doar prezentarea.

 • 4. Gregory in 18.05.2016 /14:35

  Nu am urmărit pentru că nu am avut cum. Piesa câștigătoare nu îmi place deloc. Nu cred că o să aibă succes. Mai bine câștiga Rusia. Favorita mea era Franța, dar a ieșit pe locul 6.

 • Mie mi-a plăcut Italia.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL