Bjork - Thunderbolt- live (piesa noua)

Bjork a lansat un videoclip live pentru piesa Thunderbolt, aflata pe cel de-al optulea album, Biophilia. Materialul a fost filmat la Manchester International Festival, in cadrul turneului sau de promovare al acestui nou album. 

Se pare ca turneul va dura 3 ani si pentru el s-au construit instrumente speciale: o orga controlata electronic, un pendul de noua metri care utilizeaza gravitatia pentru a crea motive muzicale, un hibrid intre un gamelan (instrument muzical traditional indonez) si o celesta. 

Aveti mai jos videoclipul, simplu si de efect, mie imi place in mod special piesa si atmosfera pe care muzica lui Bjork reuseste mereu sa o creeze.

In urma cu ceva timp va prezentam alte doua clipuri care promoveaza albumul Biophilia. Crystalline, pe care il puteti vedea aici, si Moon.

Biophilia beneficiaza de o promovare interesanta: este lansat atat pe CD cat si pe tableta, cu aplicatii destinate fiecarei piese. Spre exemplu, melodia Virus reprezinta relatia distructiva dintre un virus si o celula, iar cantecul se opreste in momentul in care cel care se joaca reuseste sa opreasca procesul dintre cei doi.

Bjork este recunoscuta pentru stilul sau muzical eclectic si inovator, la fel ca si stilul sau vestimentar. Muzica pe care o creeaza are cele mai mai variate influente, de la electronica, la atmosferic, experimental pana la trip hop sau jazz.

Ce ziceti, va place piesa? Dar idee din spatele albumului?

 


3 comentarii

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL