Taxi si prietenii - Despre smerenie (videoclip nou)

Trupa Taxi isi aduna iarasi prietenii artisti intr-un videoclip nou, de data aceasta despre Dumezeu si smerenie.

 

Piesa "Despre smerenie" este in principal despre Catedrala Mantuirii Neamului, insa cel mai bine este sa-l lasam pe Dan Teodorescu sa va spuna el ce si cum.

Au participat la acest clip Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc.

Recent, trupa Taxi a sarbatorit 17 ani de activitate cu un concert special in Beraria H. Noi am fost acolo si v-am povestit cum a fost!

Ce parere aveti despre noua piesa?


15 comentarii

 • Va iubim foarte mult ...Pe voi toti, noi fiind sclavi corporatisti, si ne-a mai pus naiba sa ne mai deschidem si firma ca sa ne culcam la 12, si sa ne sculam la 3 ca am primit si-un mail de injurat de la medicul meu pe gastro, = cica sa mananc trei mese pe zi si sa iau 9 pastile, pentru niste lipsa de timp ...sa nu mai spun de la oftalmologul meu de servici ...ca am nevoie de lentile speciale, pentru masina, calculator, ei, abia pe asta l-am injurat ca de fapt eu port ochelari pentru ca e prea multa poluare, mizerie umana, in rahatul asta de asa zisa capitala, ma scuzati, dar eu sunt din Iasi ...

 • Mie imi place lemnul, n-as taia un copac decat daca ar cadea peste mine ...

 • Ceva nereusit, fara sa mi atraga atentia. Ne am saturat de manifestari de genul asta, cu catedrala neamului. Nu cred ca isi are locul in muzica asa ceva.

 • Nu cred că are sens să dăm importanţă personajului fictiv numit "dumnezeu". winking

 • 5. Gregory in 09.04.2016 /12:54

  Cam aiurea piesa asta. Nu isi avea rost un astfel de subiect intr-o melodie. Dumnezeu prefera tot ce a creat, lemn, beton etc, ca altfel nu le mai crea. Si DA, avem nevoie de o catedrala mare precum este cea a Mantuirii Neamului pentru ca in biserica veche, in Catedrala Patriarhala, de hram, si la sarbatorile mari oamenii sunt nevoiti sa stea in ploaie, ninsoare, vant pentru a asista la slujbe, deoarece biserica fiind mult prea mica este neincapatoare. Sa fim seriosi... aceasta biserica a fost construita in anul 1654. Au trecut aproape 400 de ani de atunci. Populatia a crescut, la fel si nevoia de a avea o biserica mai spatioasa. Rusii au o multime de catedrale uriase si nu mai comenteaza nimeni nimic. Este dreptul nostru asa ca nu vad unde este problema. Se pare ca trupa Taxi a cam stat in umbra, in ultima perioada, iar acum vine cu piese contoversate ca sa mai iasa si ei din anonimat.

 • Eu cred că atunci cînd proporţia ateilor va creşte undeva la 50% din populaţie, vom fi pe drumul cel bun. Pînă atunci... jale mare!

 • "Dumnezeu prefera tot ce a creat, lemn, beton etc,", zice un prozelit, mai sus.
  Stau şi mă gîndesc cum o fi creat dumnezelea betonul!!! Sigur că, mai întîi, a trebuit să creeze cimentul. Mă rog, să proceseze materia primă în fabricile de ciment. Dar cum şi cînd o fi creat fabricile de ciment? Pentru asta ar fi trebuit să creeze, anterior, alte fabrici, necesare producţiei de ansamble şi subansamble. Care, fabrici, şi ele, la rîndul lor, au trebuit create din alte componenete şi piese, meşterite în alte... aufff! mare meşterel mai e şi dumnezeu ăsta, dacă stăm să ne gîndim că, după spusele cărţii celei dentîi, pe care a editat-o cîndva, prin secolul zero şi o ţîră, cică toate, toate, toate, au fost făptuite cîndva, la început: şi fabricile de ciment, desigur, şi celularele, şi bombiţa atomică, şi raketele şi rakeţii. Pe ăştia din urmă, doar aşa, din dixtracţie metafizică: să ne ocupe timpul cu discuţiile filosofice, legate de existenţa răului în lume şi perfecţiunea absolută a ăluia care l-a născocit.
  Acuma, legat de catedrala aia, stau şi mă gîndesc ce profit va aduce investitorilor divini, căci, ţinînd seama de dimensiunile modeste ale bisericilor şi bisericuţelor actuale, care produc mai ceva decît microsoftul lu nenea Bill, ar putea să încapă în ea cam 50% din PIBul României. Ce mai, ne mîndrim cu asta şi propunem ca să mutăm puşculiţa bugetului naţional în seifurile măreţei catedrale, să ne dăm şi noi bine pe lîngă atotputernicul, poate ne vîră-n traistă ceva biştari, rupţi din mare mila SA Catedrala Neamului, CUI XXL, J+∞ Camera de comerţ a Galaxiei!

 • Vrem spitale, nu catedrale!!!

 • Iata si o replica video la ce inseamna catedrala si cum e cu smerenia celor care au facut videoclipul Taxi: https://youtu.be/_g07AHTF5Ew

 • Bravo, Taxi! Ramaneti sinceri cu voi insiva si nu va aplecati urechea la toti habotnicii sclavi ai unei societati bolnave si ai unei biserici ipocrite si atee prin propria opulenta, aroganta si obraznicie. Credinta nu are nimic de-a face cu opulenta bisericii si a prea-imbogatitilor ei reprezentanti, care mai sunt si platiti din taxele si impozitele noastre si care nu dau socoteala nimanui pentru modul cum cheltuie banul public sau cum isi baga in buzunar donatii, spagi, taxe de cimitire, nunti, botezuri etc fara sa dea chitante si fara sa-i controleze fiscul. Credinta nu are nimic de-a face cu bolizii lor de lux sau cu patrafirele lor aurite. Credinta nu are nimic de-a face cu cladiri monstru sau luxul in care sa se desfete la diverse kitch-uri de evenimente de fatada, ca deh, le cade greu sa-si primeasca oaspetii in smerenie. Credinta nu are nimic de-a face cu mimarea ei de catre "preoti" betivi si imbuibati sau de catre prea-imbogatitii capi ai bisericii care nu si-ar dona din averi sarmanilor, nici daca i-ai ameninta cu focurile iadului asa cum ameninta ei futil in dreapta si-n stanga. Credinta nu are nimic de-a face cu politica si cu reprezentarea prin parlamente corupte. Punct.

 • Şi ne mai mirăm de ce fac musulmanii extremişti... Constat că şi creştinii gîndesc la fel.

 • @Sylver Cheetah 53
  Constati ce si cat poti. Nu mulsulmanii "fac extremisti", ci cei fara Dumnezeu (fie ca El e numit Dumnezeu sau Allah de catre unii sau altii). Exista un singur Dumnezeu, iar musulmanii adevarati, ca si crestinii cunosc acest fapt. Difera doar ritualurile. Musulmanii adevarati - ca si crestinii- sunt milostivi, smeriti, au compasiune si dragoste fata de oameni. Lupta intre religii este promovata exact de catre acei "preoti" reprezentanti iresponsabili ai bisericilor, pentru a nu-si pierde puterea, averile si privilegiile. Iar turma de habotnici -la fel de iresponsabili- care ii sustin ... doar se mira.

 • Vorbeşti prostii, Isa. Cum să fie un singur dumnezeu? Ori e posibil, ori e imposibil? Că dacă se poate o dată, se poate de mai multe ori. În creştinism se spune că acum 2000 de ani dumnezeu şi-a creat un fiu. Unde scrie că nu şi-a mai creat de atunci o mătuşă, un nepot ş.a.m.d.
  Încearcă să gîndeşti şi abia apoi să deschizi gura!

 • @Sylver Cheetah 53
  Hai ca discutia asta a ajuns de toata jena, parol... Tonul obraznic si atitudinea ta de "baiat destept" te descalifica, din start. Iar eu prefer sa discut cu argumente, sa dezbat idei, concepte si la subiect . Nu am de gand sa-mi pierd vremea cu "destepti" ca tine. Ca atare, eu pun punct aici "discutiei", nu ai decat sa te dai in stamba, in continuare, cu cine doresti, dar nu cu mine. Hai pa!

 • Şi cum ai pus punct mai exact? Ai desenat unu' cu pixu' pe monitor? Ia vezi, bagă repede monitoru' în maşina de spălat, poate iese pata. winking

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL