Finala Eurovision Romania 2009 (live blogging)

In aceasta seara se alege marele finalist care va reprezenta Romania la concursul international Eurovision 2009 de la Moscova! In prima semifinala si a doua semifinala, care s-au tinut marti si joi, au fost alesi cei 12 finalisti care astazi se vor intrece pentru premiul cel mare.

Ordinea de intrare in finala este: Popas Band, Costi Ionita, Blaxy Girls, RedBlonde, .Zero, Elena Gheorghe, Tabassco, Catalin Josan, Dalma, Alin Nica, Tina, Imba.

In jurul orei 20.15 se asteapta inceperea transmisiei TVR, ramaneti cu noi ca sa comentam in direct desfasurarea evenimentelor. ;) Nu uitati ca trupa Biondo va sustine un recital in aceasta seara!

- ora 20.15: A inceput transmisiunea in direct! - Prezentatorii sunt aceiasi, Orlando, Escu si Popescu, iar in Camera Verde tot Alina Sorescu si Andi Vilara - JURIUL: Andrei Kerestely, Dana Dorian, Cristian Faur, Marcel Pavel, Cristian Zgabercea, Liana Elekes, Stefan Naftanaila, George Zafiu (Europa FM), Aura Urziceanu (presedinte), notar: Florentina Aron.

- Popas Band deschid showul. Din cate vad, prestatia lor este absolut identica cu cea din semifinala, nimic nou... - Dupa un generic extreeeem de lung, intra Costi. Melodia frumoasa, dar parca nu de Eurovision :( La sfarsit a avut o mica scapare, dar... a compensat cu un final luuung :) - Cu numarul 3 in concurs - fetele de la Blaxy Girls. Rucsi duce foarte bine melodia; observ ca acum nu s-a mai bagat nimeni peste ea, ca la semifinala.

- Alina Sorescu este azi in rosu :) , dupa ce la celelalte semifinale a avut, pe rand, echipament galben si albastru. Chitaristul trupei Tabassco a cantat la chitara inceputul melodiei "Dear Mama". Frumos! Iar Costi ofera cate o floare fiecarei fete din Camera Verde. Oau!

- Red Blonde :X Cel mai mult imi place cum apar cuvintele melodiei pe spate. Remarc vestimentatia celor 2 veverite, foarte tare! - Nici showul celor de la .Zero nu a suferit modificari. Dar interpretarea melodiei este ok. But still... ce cauta tipa aia pe scena?

- vorba colegului meu Adi: de ce nu au toti 3 prezentatorii scotch la gura? :)) O remarca interesanta: daca de obicei transmiteau din camera verde dupa 3 melodii, acum au transmis dupa 2 (inainte sa intre Elena Gheorghe). Sa insemne ceva treaba asta?

- Elena Gheorghe suna... ciudat. Atat vocea, cat si engleza :| Poceste cuvintele la greu. Daca asa ar canta si la Moscova... No chance. - Tabassco au si ei acelasi show. Melodia suna super bine, are un aer british, solistul canta si el foarte bine, dar din pacate nu cred ca are prea multe sanse...

- Iar in camera verde. A venit Laurentiu Duta ca sa o sustina pe Elena Gheorghe. E doar impresia mea sau Elena vorbea ca si cum ar fi sigura ca merge la Moscova? :D

- A intrat Catalin Josan + Pepper Girls. Inca de la semifinala a anuntat ca isi schimba showul pentru finala de azi dar, sincer sa fiu, nu observ ceva deosebit :-s Oricum, efectele de pe fundal sunt foarte tari! - Au intrat umbrelele. Pardon, a intrat Dalma! :)) La fel ca in semifinala, interpretarea este absolut impecabila! Totusi, arata cam ciudat imbracata in negru, nu prea reusesc sa o reperez pe scena :)) Parerea mea este ca ea ar trebui sa mearga la Moscova.

- Catalin nu vrea sa ureze Stop! concurentilor (lui), dar daca asta e mesajul piesei... =))

- Dom' primar Alin Nica parca nu e asa in forma asta seara. Si el are o engleza... Melodia e draguta; totusi, n-are sanse. - In sfarsit ceva schimbat! Tina se descurca mai bine parca decat in semifinala, desi sunt unele parti unde o cam ia pe langa... :) Melodia a fost usor modificata, suna ceva mai ruseste :)) Opa, a bagat si versuri in rusa!! Asa da! - Fetele de la Imba merg pe acelasi look a la Marilyn Monroe. Solista duce destul de bine live piesa, dar nu pot sa zic ca e ceva ce as trimite la Moscova.

- 21.25: S-au terminat toate cele 12 reprezentatii. Am revenit in Camera Verde pentru cele mai proaspete reactii ale concurentilor. Ne pregatim de deschiderea liniilor de televoting. Voi cu cine votati? - Moment folcloric rusesc, in asteptarea ultimelor note acordate de juriu. - 21:42. Sfarsitul primei parti. Nu plecati nicaieri!

- 21:50. Incepe a doua parte. Ne sunt prezentate cele 12 melodii concurente. - 21:55. A inceput televotingul. Timp: 30 minute. - Intre timp, ne sunt prezentate momentele in care am primit 12 puncte pentru Taxi, Monica Anghel si Marcel Pavel, Nicola, Sistem & Luminita Anghel, Mihai Traistariu, Todomondo, Nico & Vlad Mirita. - Veverita roscata, cu un ton ironic: 'Votul merge ca uuuns!' :D

- 22:09. Incepe recitalul trupei Biondo. Prima melodie este un cover in engleza dupa piesa 'Cerul' a trupei Proconsul! Urmeaza inca 2 melodii proprii, apoi ultima melodie, 'Shine', care a ridicat sala in picioare! SUPERB!! :X Au anuntat de asemenea ca urmeaza lansarea albumului in curand, la Sala Palatului in Bucuresti.

- 22:30: STOP televoting!

- Ordine descrescatoare clasament televoting: Blaxy Girls, Elena, Catalin, Tina, Dalma, Zero, Tabassco, Alin Nica, Red Blonde, Popas Band

- Cei din juriu vin, rand pe rand, sa-si anunte punctele.

Cu 10 puncte de la televoting si 12 puncte de la juriu, Elena Gheorghe va reprezenta Romania la Eurovision 2009 la Moscova!

- 23.00 Se termina finala; in 10 minute incepe emisiunea "Punct si de la capat" unde se va comenta transmisiunea din aceasta seara. Nu plecati nicaieri! ;)

- A inceput emisiunea. Interesant faptul ca toata lumea apreciaza numarul mare de melodii bune, viitoare hituri la noi. De asemenea, spunea cineva ca s-au ingramadit prea multe melodii anul acesta si ca ar fi posibil ca anul viitor sa nu avem ce trimite :P

- Cam neinteresanta emisiunea de dupa. Invitatii au plecat rand pe rand, ma mir ca a mai ramas Elena. Mai sunt vreo 10 persoane in platou.

Cateva capturi:


Concurenti


702 comentarii

  • Si mie imi place Elena, dar nu melodia asta...
    Valy eu nu sufar...Mie mi-au placut Catalin si Zero... si apoi Blaxy... a si fetele de la RedBlonde mi-au placut...
    Asta e ...go Elena...

  • @ moni...
    si eu vruiam sa plece catalin..happy

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL