Poze: Ursus Evolution 2012 Cluj Napoca - ziua 1: Grimus, Vama, Suie Paparude, Parazitii

Cluj Napoca a fost ON FIRE aseara, sub semnul Ursus Evolution 2012! Vama, Parazitii si Suie Paparude au facut publicul ardelean sa vibreze, sa danseze si sa se distreze foarte tare!

A fost o seara de vis in Cluj Napoca aseara. Daca in Bucuresti, unii s-au distrat la Rock The City, Ardealul a avut o seara de vara incendiara alaturi de cele mai tari trupe romanesti. Festivalul Ursus evolution 2012 s-a desfasurat cu o scena uriasa, cu ecrane si bineinteles, multa bere.

Dupa-amiaza Ursus Evolution din Cluj a inceput cu trei trupe locale ce au castigat competitia pornita de organizatori menita sa ajute artistii locali sa se afirme in cadrul unui eveniment urias. Reprezentatii clujenilor au fost Subatomic Zoo, Mentally Safe si Travka.

Echipa Urban.ro delegata pentru event-ul asta e formata din mine si colega Dada. Din pacate nu am prins trupele din deschidere insa am ajuns la timp pentru showul care a deschis seara: Grimus. A fost un warm-up pentru ce urma dupa ei, nefiind o trupa foarte cunoscuta, publicul nu era foarte prietenos. Dupa cateva beri si dupa ce au inceput sa inteleaga muzica lor si i-au aplaudat.

 

Nebunia s-a declansat odata cu intrarea lui Tudor Chirila si a colegilor sai de la VAMA pe scena. Au cantat atat hiturile mai vechi cat si piese incluse pe noul album, 2012, lansat la Sala Palatului printr-un concert. Cu siguranta a fost cel mai energic show al serii iar publicul a reactionat pe masura.

Tudor isi foloseste calitatile de actor pe scena si le imbina cu live-urile si cu dialogurile cu publicul. Stie cum sa distreze, cum sa fie amuzant, cum sa ridice mainile si sa cante bine. Cred ca exista putini artisti romani care au atat de multa energie cand isi canta piesele. A fost atat de energic incat a transpirat foarte tare si a trebuit sa-si dea tricoul jos. Nu a plecat de pe scena ca sa faca asta asa ca a cantat in continuare la bustul gol.

 

La un moment, Chirila si-a luat alt tricou pe el, in timp ce canta "Fata in boxeri si in tricoul alb". Partea cea mai amuzanta a fost cand si-a rupt jeansii de la genunchi in jos si a aruncat materialul in public! Da, ati citit bine si aveti si poze mai jos, si-a rupt blugii! :))

Clujenii au gustat bine din showul VAMA asa ca aveau nevoie de ceva mai ritmat, cu mult bass si paparude asa ca au intrat Suie Paparude. Au continuat atmosfera deja creata perfect cu Bean de la Subcarpati la voce care a invatat sa se descurce cu multimi numeroase si a facut un show foarte bun alaturi de colegii sai. Din nou, si ei au prestat atat hituri cat si melodii noi incluse pe urmatorul album Suie ce urmeaza sa apara candva anul acesta.

Suie Paparude aveau multi fani in public care stiau versurile si aplaudau, mai ales la "Suflet in aparat". Vor avea multe concerte vara asta asa ca abia astept sa ii mai aud. Recitalul din Cluj a durat o ora, s-au simtit bine, au interactionat cu ardelenii iar singura dezamagire era ca nu putut sa aiba un sunet si mai zgomotos si sa cante pana tarziu!

Fiind obisnuit cu concertele intarziate si artistii si organizatorii care intarzie mereu, m-am bucurat sa vad Ursus au respectat intocmai orarul pe care l-au anuntat astfel ca fiecare artist a intrat la ora stabilita si a facut programul intreg.

Dupa Suie a intrat trupa pe care o astepta toata Piata Unirii din Cluj: Parazitii. Le-a scandat numele toata seara asa ca s-au bucurat din plin cand au intrat si au inceput sa le cante rap-ul pe care l-au ascultat in ultimii 20 de ani.

Cei din fata scenei stiau vers cu vers astfel ca erau momente in care Cheloo, Ombladon si Freakadadisk i-au lasat sa cante singuri versurile. Fanii lor erau ceva mai agresivi, au facut pogo, au ridicat mainile si au vibrat la unison cu ce se auzea din boxe.

Ce am aflat nou este ca Parazitii au filmat un videoclip nou pe care il vom vedea in 10 zile. Piesa ilustrata este "Toate-s la fel" si a fost cantata in premiera la Ursus Evolution in Bucuresti. Bineinteles ca single-ul e dedicat fetelor care nu s-au suparat cand au auzit versurile iar unii le stiau deja.

A fost o seara energica si urmeaza inca una la fel de tare, probabil! Pe scena din Cluj vor urca in seara asta raku, Guess Who, Vita de vie, Luna Amara si C.T.C.  -  vezi aici programul!

Prima etapa Ursus Evolution a avut loc in Piata Constitutiei din Bucuresti la mijlocul lui iunie, impresii si mai ales fotografii despre ce s-a intamplat la Bucuresti va propunem aici - pentru prima zi (E.M.I.L., Vita de Vie, Parazitii si Cargo) sau aici - a doua zi (raku, C.T.C., Suie Paparude, Guess Who, Vama).

Ai fost in Piata Unirii aseara, ce show ti-a placut cel mai mult? CLUJ ROCKS!


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL