Poze: Ursus Evolution Brasov – Toulouse Lautrec, The Mono Jacks si Suie Paparude

Paradox, Shukar Nation, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, Suie Paparude au fost primele trupe care au urcat pe scena in a doua zi a evenimentului Ursus Evolution de la Brasov, adica duminica, 29 iulie 2012.

 
Turneul-concept URSUS Evolution 2012 – Traieste live evolutia muzicii romanesti trece prin patru orase din tara, dupa etapele din Bucuresti, Cluj Napoca si Brasov, urmeaza sa ne mai intalnim si la Mamaia pentru un ultim weekend de concerte .
 
Ziua a doua Ursus Evolution Brasov a inceput cu cele doua trupe castigatoare ale concursului, Paradox care au deschis seara cu o sesiune de hip hop si Sukar Nation, una din putinele trupe romanesti de etno-rock. A fost o ocazie buna pentru cele doua trupe tinere care au putut urca pe una din scenele importante pentru muzica romaneasca. 
 
 
 
Toulouse Lautrec, simpaticul trio franco-roman a oferit apoi aproximativ o ora de rock alternativ, cantat in romana, franceza si engleza, cu caciula de balna si fara caciula. Chiar daca nu au dialogat propriu zis cu publicul, au fost comunicativi, povestind cate ceva despre piesele pe care le cantau. Am ascultat Porno (despre societatea noastra vanduta), Lumea-i un sat de vacanta (scrisa pe DN1, daca am inteles eu bine P.S. nu, n-am inteles bine, Domino e scrisa pe DN! :) ), Poetul mecanic (de pe Titanic, saracul), Haile Gebresellasie incheindu-si recitalul cu piesa pe care o stie toata lumea : Te Spun
 
 
Au urcat apoi pe scena The Mono Jacks, rockeri si ei, un pic mai indie si cu importante accente brit. Au avut o atitudine un pic mai distanta fata de public, pe care l-au facut insa sa intre in atmosfera muzici lor cu piese ca Maria (single-ul cu care s-au lansat in urma cu ceva ani),  Let it Burn sau Go Daddy. Trupa a oferit un periplu muzical prin cele doua materiale lansate pana acum (Now in Stereo si Fortunes), periplu din care nu au lipsit piesele romanesti dar nici Woman, una din bucatile de referinta cand vine vorbna de The Mono Jacks. 
 
Publicul strans din nou in numar mare a inceput sa anunte pe cine asteapta pe Parazitii, al caror nume a fost scandat de mai multe ori. Vorbind despre atmosfera trebui sa-l amintesc si astazi pe Bogdan Serban, prezentatorul evenimentului, care s-a cocotat din nou in cele mai nastrusnice locuri in momentul prezentarii trupelor. 
 
 
Suie Paparudeee au intrat pe scena si adevaratul party a inceput ! Michi, Bean si Dobrica, legendele vii ale muzicii electronice din Romania au facut un show total, au dialogat cu publicul si au mobilizat excelent asistenta, de parca muzica lor nu era de-ajuns. Am ascultat Armada Verbala, O noapte mai lunga, Moartea Boxelor, Soundcheck, Cea mai buna zi. Baietii au avut pe scena si un al patrulea om care s-a ocupat de partea de visuals. 
 
Suie a fost singura trupa care a oferit un bis, revenind pe scena pentru a canta cate ceva de pe noul album, tot ce putem spune e ca suna foarte dubstep si ca va fi cu siguranta foarte tare (asteptarea nu va fi nici ea foarte lunga, materialul urmand sa apara candva anul acesta)  ! Momentul Suie Paparude la Ursus Evolution Brasov a fost fara indoiala unul din cele mai tari.
 
Ultima parte a serii ne-a propus cel mai asteptat moment hip-hop cu Parazitii urmat de recitalul impresionant al celor de la Iris.
 
Folosim termenii astia poentru ca stim cate de bine a iesit la Bucuresti si Cluj Napoca.  
 
Foto: Alexandra Giula pentru Urban.ro

3 comentarii

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL