Skip to content

Conferinta de presa Damian Draghici – Jazz in the city

  • envelope icon

Ieri a avut loc o conferinta de presa unde am aflat mai multe detalii despre noul proiect al lui Damian Draghici. Pentru inceput este vorba despre concertul Jazz in the city unde v-am oferit deja bilete la concurs 🙂 . Showul este organizat de Bright Light.

In aceasta seara, la Sala Palatului, va avea loc spectacolul Damian Draghici, inapoi la nai, prezinta Jazz in the city. Evenimentul se desfasoara in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa”, editia a III-a, organizat de Teatrul de Opereta Ion Dacian. Anul trecut, tot in cadrul acestui festival, am fost la concertul Pink Martini si v-am adus o recenzie.

In urma cu mai bine de doi ani, am avut ocazia sa vad un concert al proiectului Damian Draghici & Brothers. Atunci am ramas impresionat de profesionalismul de care a dat dovada Damian. Am simtit ca este vorba despre un mare talent si ca muzica pe care o facea atunci nu era ceea ce simtea, neaparat.

Damian Draghici a revenit intr-o formula mai putin comerciala – la nai, alaturi de doi dintre cei mai mari cantareti de jazz din lume, Eddie Daniels si Diane Schuur. Eddie a fost prezent la conferinta de presa, impreuna cu Damian si doi dintre cei implicati in organizarea evenimentului. Diane a ajuns abia aseara in Romania asa ca nu a luat parte la discutiile de ieri.

La conferinta de presa au exista doua subiecte principale de discutie: concertul si cariera muzicala a lui Damian. Despre concert am aflat ca va folosi un nai electric facut special dupa ideile artistului. De altfel, va fi destul de interesant sa auzim cum va suna naiul pe muzica jazz (naiul nu se incadreaza in linia instrumentelor clasice pentru jazz).

Printre altele, am aflat ca Draghici a studiat Berklee College of Music (Pyuric face masterul acolo :P) si asta l-a ajutat sa se formeze si sa cunoasca o multime de artisti cunoscuti. Ca toti artistii care se incapataneaza sa nu fie comerciali, a avut perioade in care nu avea ce sa manance.

Despre noul material la care lucreaza Damian, am aflat ca este ceea ce simte si ceea ce si-a dorit sa faca dintotdeauna insa nu a gasit momentul potrivit. Se pare ca acum a venit timpul sa faca jazz 100%. In timpul discutiilor a insistat mult pe faptul ca muzica nu va avea niciun fel de alte influente, va fi „jazz pur„. Albumul va fi lansat, cel mai probabil, in prima jumatate a anului viitor in SUA. Din nefericire, in Romania nu se stie daca va aparea 😐 .

Pe Twitter au fost create un cont si un hashtag dedicat evenimentului: twitter.com/jazzinthecity si #jazzinthecity. Va invit sa le folositi pentru ca proiectul nu se va opri aici, va continua si in anii care urmeaza. Mai jos aveti poze de la conferinta de presa, atat cu Damian Draghici cat si cu Eddie Daniels, bunul sau prieten si cel care il va acompania pe scena azi.

Mai multe despre noua directie a muzicii lui Damian si despre concertul din seara asta voi povesti maine cand ma intorc cu recenzie si cu poze. Cu cine ma vad la concertul de jazz din seara asta? 😀

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *