Skip to content

Galerie foto din casele artistilor vizuali: Coco Chanel, Rick Owens, Marc Jacobs, Paul Cezanne, Dries van Noten si altii.

Francois Halard, unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti fotografi de design interior din lume, a pregatit o retrospectiva cu poze din casele celormai mai artisti vizuali din toate timpurile:  pictori, designeri, arhitecti, scenografi, sculptori, muzicieni si muzele acestora.

De la casa designerului-superstar Marc Jacobs aranjata in stilul old-glamour pana la resedinta extravaganta a Ducesei de Devonshire, noul proiect al lui Francois Halard urmareste aproape 40 de ani de fotografii in locuintelecelor mai influenti oameni din lumea artei.

Printre personalitatile ale caror case le-a fotografiat Halardse afla: fotograful Richard Avedon, Gogo Schiaparelli, pictorul Julian Schnabel, Roger Vivier, Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Pierre Berge, Balthus, arhitectul Carlo Mollino, David Hockney, Cy Twombly, Cindy Sherman, Joan Miro.

Va invitam in vizita in spatiile personale ale celor mai influenti artisti din lume.

Marc Jacobs, vanatorul de arta

Fiind un mare fan al designului de interior, al operelor de arta contemporane dar si alstilului Art Deco, Marc Jacobs cauta constant in jurul lumii piese care se potrivesc cu minunata casa pe care o detine in New York.

Perechea de maimute aurii din dormitor creata de Francois Xavier Lalanne a observat-o prima oara intr-o poza din Vogue si a devenit obsedat deea. Jacobs a sunat la Galeria Paul Kasmin, a vorbit si cu cei de la Sotheby’s si, dupa o serie lunga de telefoane, a ajuns la colectionarul de arta Jane Holzer. Aceasta i-a facut cunostinta cu familia Lalannes din Paris care i-a vandut maimutele. Majoritatea pieselor din colectia lui au povesti similare, de la un candelabru semnat de Eugene Printz pana la scaunele de bronz Diego Giacometti si un covor inspirat dintr-o carte din anii ’30 creat pe masura camerei in care se uita la televizor.

Marie Paule Pelle

Jurnalista nascuta in Franta, designer de interior si autoare a bestsellerului Valentino: 30 Years of Magic, Marie Paule Pelle scrie inca din anii ’80 in Vogue, Vanity Fair, Conde Nast Traveler si House & Garden.

In galeria foto de mai jos veti gasi casa de vacanta din Franta in care Pelle a colectionat piese valoroase expuse ca intr-un muzeu superb in care fiecare camera are o tema coloristica. Una dintre fotografii include o scrisoare primita de la Jackie Kennedy.

Actrita Chloe Sevigny si pasiunea pentru printuri

Dries van Noten si casa belgiana din 1840

Aerin Lauder si casa de vacanta din Colorado

Apartamentul designerului Elsa Schiaparelli

Apartamentul si studioul lui Paul Cezanne

Coco Chanel

Carlo Mollino

Apartamentul din Paris al lui L’Wren Scott

Apartamentul Printesei Caroline Lee Radziwill, sora lui Jackie Kennedy

Casa lui Tory Burch din Southampton

Chatsworth House, locuinta Ducesei de Devonshire

Rick Owens

Despre Francois Halard. Unul dintre primele joburi a fost sa fotografieze casa lui Yves Saint Laurent.

Francois Halard s-a nascut in 1961 intr-una din cele mai apreciate familii de decoratori de interior din Franta – Michelle si Yves Halard. Parintii obisnuiau sa colectioneze piese de mobilier cu istorie si se plimbau cu familia pe la targurile specializate din Europa. 

A locuit intr-o casa foarte veche folosita deseori in editoriale foto si campanii ale unor branduri importante. A crescut printre obiectele de mobilier create de parintii lui si pasiunea acestora pentru lumea arhitecturii. 

Pe cand avea 12 ani si era un pusti destul de introvertit, vizita fotografului Helmut Newton pentru o sedinta foto i-a schimbat viata. Privindu-l pe Newton si-a dat seama ca poate sa interactioneze cu lumea din exterior folosind camera foto ca un zid de protectie. 

Halard s-a inscris la una dintre cele mai prestigioase scoli de arta din Europa: Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs.

Unul dintre primii sai mentori si prieteni a fost redactorul sef al revistei Parisian, Marie-Paule Pelle, care l-a angajat la revista de avantgarda Decoration Internationale.

Unul dintre primele joburi pe care le-a avut la 22 de ani a fost sa fotografieze apartamentul legendar al lui Yves Saint Laurent iar rezultatele au atras atentia editorilor de moda influenti in anii ’80.

A dezvoltat inca de cand avea 25 de ani o prietenie care dureaza si astazi cu Alex Lieberman, art directorul grupului Conde Nast. Acesta l-a propulsat in paginile revistelor Vogue, Vanity Fair, GQ si House& Garden. 

La numai 23 de ani s-a mutat din Paris in New York si a devenit unul dintre cei mai apreciati fotografi de design de interior si arhitectura. Spatii care pot fi destul de reci, Halard le surprinde cu sensibilitate si caldura reusind sa redea senzatia ca te afli aproape de obiectele din incapere

Fotografia lui este ca un master class in educatia vizuala a celor mai apreciat artisti din ultimii 50 de ani. 

Citește în continuare