Castigatorii Premiilor Muzicale Radio Romania

Aseara a avut loc cea de-a XI-a editie a premiilor muzicale oferite de Radio Romania. Stefan Banica Jr, Loredana, Vunk, Andra, Connect- R sau KEO sunt cativa dintre artistii care au plecat acasa cu cate un trofeu pentru munca pe care au depus-o in anul 2012.

Gala de pe 17 martie a fost prezentata de actorii Marius Manole si Ilinca Goia, iar fiecare premiu a fost inmanat de catre o alta personalitate, interpreti si compozitori, sau jurnalisti de la Radio Romania: Madalin Voicu, Paula Seling, Elena Carstea, Mihai Pocorski, Ducu Bertzi, Cristi Faur, Ovi Cernauteanu, dar si realizatorii de emisiuni: Titus Andrei, Bogdan Pavlica, Eugen Rusu, Mihai Cosmin Popescu, Gabriela Scraba – realizatoarea evenimentului si Ovidiu Miculescu, Presedinte, Director general al Radio Romania. Cele douazeci de trofee au fost cuprins toate categoriile muzicale dar si debuturile sau juniorii.

Astfel, la categoria debut Stefan Stan a plecat acasa cu trofeul, dupa ce a cantat un medley din nou sau single, Hipnotizanta, si piesa cu care s-a lansant - You Give Me Love.

Stefan Banica Jr a fost marele castigator al serii, primind premiul pentru Artistul Anului si cel mai bun album pop, alaturi de Loredana care a primit trofeul pentru cea mai buna interpreta. Andra a fost aleasa drept cel mai bun artist pop- dance, alaturi de What's Up urcand pe scena pentru a lua premiul lui Marius Moga pentru cel mai bun compozitor. De altfel, Marius Moga si Smiley au fost marii absenti ai serii, fiind plecati in S.U.A., iar Lori a lipsit motivat, aflandu-se in turneul de promovare al albumului Dragoste.

La categoria cel mai bun album pop rock castigatorii au fost VUNK pentru materialul Nu scapa nimeni (fara emotii), trupa fiind desemnata si cel mai bun artist pop -rock. Veteranii de la Holograf sunt oficial cel mai difuzat artist la Radio Romania, in timp ce cantecul anului ii apartine, fara nici un dubiu, lui Connect - R cu piesa Vara nu Dorm.

Lista completa a castigatorilor:

Artistul Anului 2012 - Stefan Banica
Cel mai bun debut 2012 - Stefan Stan
Premiul Radio Romania Junior - Madalina Cernat
Cel mai bun mesaj - "Acasa"- KEO si Mircea Baniciu
Cel mai bun cantec pop-rock - "O fata ca ea" - Directia 5
Cel mai bun cantec folk - "Printre lupi" - Zoia Alecu
Cel mai bun cantec pop-dance - "Dead man walking"- Smiley


Cantecul anului 2012 - "Vara nu dorm" - Connect-R
Cel mai bun album folk - "Creanga de aur" - Poesis
Cel mai bun album pop-rock - "Nu scapa nimeni!" - VUNK
Premiul de excelenta la categoria interpret - Angela Similea
Premiul de excelenta la categoria compozitor - Paul Urmuzescu
Cel mai bun album pop - "Altceva" - Stefan Banica
Cel mai bun artist folk - Poesis


Cel mai bun artist pop-rock - VUNK
Cel mai bun artist pop-dance - Andra
Cel mai bun compozitor - Marius Moga
Cel mai bun interpret - Stefan Banica
Cea mai buna interpreta - Loredana
Cel mai difuzat artist la Radio Romania - Holograf


Peste 36 de artisti si trupe, 22 de piese si 11 albume au fost in cursa pentru Premiile Muzicale Radio Romania. Cele mai importante performante inregistrate anul trecut, lansari de single-uri, albume si videoclipuri, hituri, prezente in topurile autohtone si internationale si nu numai au fost evaluate de juriul de specialitate alcatuit din jurnalisti ai Redactiei Muzicale, realizatori, reporteri si colaboratori permanenti.Seara s-a incheiat cu un recital al lui Stefan Banica, acesta cantand si noul sau single, o colaborare cu Pacha Man, dupa hitul pe care l-a avut alaturi de Marius Moga - Ce e dragostea.

Ce ziceti de aceste premii, sunt corect alesi castigatorii?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL