Poate asculti si tu: The Vaccines la Summer Well 2012

The Vaccines vor canta la Summer Well pe 12 august 2012 asa ca daca nu ii cunoasteti va facem o introducere printr-un guest-post special. Poate asculti si tu!

Vara trecuta, cu luni inainte ca trupa sa fie ridicata in slavi de revista britanica The New Musical Express (NME) care anunta "The Return of the Great British Guitar Band",site-ul revistei parea deja ingrijorat cu privire la doza mult prea mare de entuziasm adunata in jurul trupei londoneze. Dupa dezbaterea aprinsa, care a urmat rapid in presa de muzica din Marea Britanie, discutia a ajuns sa sune ca o profetie. Intre timp, de la criticii trupei, cu greu iesea la lumina o recenzie care sa nu contina vreun joc de cuvinte pe seama titlului albumului de debut, What Did You Expect from the Vaccines?.

The Vaccines, spre binele lor, sunt mai retinuti cu privire in ceea ce priveste asteptarile, decat sustinatorii si criticii deopotriva. Condusi de Justin Young, care initial canta indie-folk sub numele de Jay Jay Pistolet, si chitaristul Freddie Cowan, al carui frate mai in varsta face parte din trupa The Horrors, tipii astia au fost constienti inca de la inceput cum entuziasmul poate fi o sabie cu doua taisuri - una care deja a propulsat "pub"-rock-ul lor in partea superioara a clasamentelor de specialitate din Marea Britanie, iar alta care pune sub semnul intrebarii impactului trupei pe termen lung. Adevarata gluma pe seama titlului albumului se concentreaza in jurul subiectului dezbatut de trupa in cel de-al doilea single, "Post Break-Up Sex".

Raspunsul, in piesa respectiva, este ca ar trebui sa ne asteptam la o sansa de a uita iubirile noastre trecute pentru putin timp, urmata de un sentiment de vinovatie coplesitoare.

Zumzetele chitarilor, vibratiile groase si ritmurile saltarete sunt lipsite de orice sclipire de originalitate, care ar putea ajuta ascultatorii sa nu se gandeasca obsesiv la alte trupe precum Ramones, The Jesus and Mary Chain sau The Strokes. Altfel nu e nici o rusine in a asculta melodii catchy pe tonuri concise, brusc executate in care se vorbeste despre diferite probleme infantile din relatii, iar acest album are mai mult decat cateva.

 

The Vaccines suna cel mai bine atunci cand sunt optimisti, pe ritmuri rapide si devin surprinzator de greu de scos din cap. "If You Wanna" bubuie precum o parada militara si ne canta despre o fosta iubita pe care ar primi-o inapoi intr-o secunda.

Nørgaard" este o oda jucausa si putin necioplita despre un model danez. Dar exista, de asemenea, "Blow It Up", care seamana prea ostentativ de bine cu "I Should Have Known Better" de la Beatles, pentru a putea fi savurata pe cont propriu. Este destul de usor sa ne imaginam ca piesele mai putin upbeat vor merge de minune ,cantate in soare, unei multimi ametite cu bere.

The Vaccines au si cateva imnuri umplute cu beat-uri lesinatoare specifice trupelor de fete : "Wetsuit" ne aduce aminte inca o data de o multime pop pe o plaja californiana , iar "All in White" are un ecou specific trupei U2.

Momentul cel mai ciudat este dat de balada "Family Friend", care urca usor catre un perete de zgomot neutru si jenant.

Ca o concluzie finala, Young se intreaba cu voce tare, daca toata lumea se simte intr-adevar "as high as a kite": "Well, I don't really know if they do, but they might.", iar gandul ma duce direct la scketch-urile comice intitulate "Lowered Expectations" - MadTV.

Pe The Vaccines ii puteti asculta live la Summer Well 2012 pe domeniul Stirbey de la Buftea pe 12 august. Pe 11 august, cu o zi inainte, ii vom asculta pe Hurts, Patrick Wolf, The Asteroids Galaxy Tour, Wolf Gang si Citizens.

Articol scris de Andrei Beldiman


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL