Skip to content

Ziua internationala a ciocolatei. 7 branduri de ciocolata artizanala pe care le gasiti in Romania.

Ciocolata este unul dintre cele mai indragiste alimente care are si beneficii asupara sanatatii.

Piata de ciocolata, evaluata la circa 5 mld. lei anual, este dominata de branduri precum Milka, Poiana sau Africana, ale producatorului american Mondelez, si de Kandia, Primola, Laura sau Rom, ale companiei Kandia Dulce, cel mai mare producator de ciocolata din Romania, detinut de austriecii de la Meinl.

Cu toate acestea, in ultimii ani am inceput sa avem producatori locali, artizani, de ciocolata si, daca vreti sa faceti un cadou special puteti oferi o cutie de ciocolata artizanata, de lux.

Pentru bucuresteni exista traditia bomboanelor de la Capsa care pastreaza reteta traditionala si sunt realizate in laboratorul propriu.

Aici puteti sa va creati propria cutie cu bomboane de la bomboanele fondante care au fost bucuria unei generatii pana la Nuga broullet, orangine sau crizette susan.

Tot in Bucuresti avem una dintre cele mai bune chocolaterii cu ciocolata belgiana, Leonidas.

E un loc unde gasiti ciocolata alba sau neagra, praline sau biscuit cu ciocolata, De la cutii elegante cu ciocolata pana la  ballotinul Classique Low in sugar  cu 500g de praline in arome diverse.

Ii gasiti online aici, https://www.ciocolaterieonline.ro/ dar au si trei boutique in Bucuresti

Pentru iubitorii de ciocolata avem in Bucuresti ciocolateria Venchi, un brand create in Torino in 1878.

 Magazinul din Bucuresti se numeste Cremino si peste o suta de retete create cu cele mai bune ingrediente, cum ar fi cacao cu o singura origine (Venezuela, Ecuador, Peru), alune IGP din Piemont si fisticul verde din Bronte. Traditia si inovatia se reunesc pentru a crea amestecuri uimitoare de ingrediente prezentate in pachete minunate multicolore pentru a traduce bucuria stilului de viata italian in toate gusturile. In plus, gasiti si produse fara gluten pentru cei care au restrictii alimentare.

Le gasiti aici https://www.cremino.ro/

Bomboanele Poem Chocolat ()https://poemchocolat.ro/  se produc la Galati, le gasiti in Braila dar si online. Chocolatierul de aici are cursuri la Paris, se numeste Vera Maxim, iar comceptul brandului Poem urmareste aromele naturale.

  Preferata noastra e cutia cu praline cu arome exotice: banana, cafea, caramel sarat, fistic, frunctul pasiunii, scortisoara

 Christe Chocolatier este cel mai indraznet brand de ciocolata artizanala din Romania. Praline de ciocolata pictate manual by Christe Chocolatier.

E un brand de ciocolata care se produce in Ardeal, langa Cluj, la Sancraiu. Puteti comanda aici.

Fiecare pralina de la Christe Chocolatier este un produs cultural inainte de a fi un aliment. Brandul Christe Chocolatier apartine societatii Povestea Vorbei, un start up infiintat in 2017.

Tot la Cluj gasim MURI – Exquisite Artisan Chocolatie cu specialitati din ciocolata belgiana si frantuzeasca, produse in Romania, Bomboane pictate manual , Praline din ganacheuri special, imbaiate in ciocolata , Specialitati de ciocolata in combinatii delicioase 

Ii gasiti aici https://murichocolatier.ro/

In Oradea avem Piata 9 care au devenit deja faimosi pentru panettone artizanal si care acum au si produse de ciocolata special pentru luna femeii. Piata 9 a pregatit praline cu fructe exotice, cu cafea, cu limoncello, cocos, zmeura sau fistic.

Citește în continuare