Skip to content

Roast-ul romanesc: de la Dean Martin si Kirk Douglas la Mihai Bendeac si Micutzu

Roast-ul a fost inventat de comediantii americani in anii 40 si este o forma de umor care duce pana la insulte, cu un format foate exact (o gazda- maestru de ceremonii, un subiect principal si mai multi comedianti care glumesc pe seama subiectului principal) si cu conventia ca nimeni nu ia personal glumele care urmeaza a fi spuse.

Dean Martin, Kirk Douglas, Bette Miller, Frank Sinatra

 In America in anii 70, a existat The Dean Martin Celebrity Roast, un show care a facut glume pe seama lui Kirk Douglas, Bette Miller, Jimmy Stewart, Muhammad Ali, Frank Sinatra sau Ronald Reagan. Initial programul a fost cumparat de NBC, dar pentru ca limbajul era mult prea vulgar, televiziunea americana a refuzat sa-l mai difuzeze. Dean Martin s-a mutat cu show-ul in Las Vegas si si-a continuat activitatea independent.

Bendeac, Alex Velea, Godina subiecte pentru roast-urile locale in show-uri cu miza umanitara

In Romania, artistii isi pun pielea la bataie pentru cauze umanitare in roast-uri la care participa unii dintre cei mai de succes comedianti locali. Ele se desfasoara la teatrul Apollo111 sau, mai nou, in clubul The Fool care le apartine lui Catalin Bordea si Cosmin Nedelcu Micutzu.

Desi anul trecut Micutzu a anuntat un roast al unui politician, Victor Ponta, acesta nu a mai avut loc din cauza contextului social al momentului (inceputul campaniei pentru alegerile euro parlamentare, disputele pentru legile justitiei, o serie de meetinguri in Piata Victoriei.)

Iata doua dintre cele mai mari roast-uri facute in Romania ( in luna augut a fost inregistrat si un roast pentru politistul Marian Godina, dar el nu este inca public)

Citește în continuare