Skip to content

Bad Talks, un spectacol exceptional despre un roman care l-a omorat pe prim ministru, cu mai multe personaje si un singur actor

„Bad Talks” e un spectacol aparut din realitatea imediata. Radu Iacoban – care e regizor, autor al textului si face si un maraton printre 8 personaje, e dintre cei care au protestat in Piata Victoriei multe seri de iarna pe vremea Ordonantei 13 si-a simtit neputinta de a lupta pentru drepturile sale in fata unei cladiri goale pentru ca functionarii publici isi terminasera orele de program.

Din aceasta frustrare a rezultat un spectacol metafora despre inutilitatea vorbelor neinsotite de fapte, fie ca sunt deciziile politice, fie ca sunt cele personale.

8 personaje jucate de un singur actor intr-un maraton al versatilitatii

Cu mijloace de scenografie minimale, dar foarte inteligent utilizate, personajele lui Iacoban intra pe scena rand pe rand si, desi fiecare isi spune povestea printr-un monolog, printr-un artificiu tehnic raman toate cele 8 personaje pana la sfarsit pe scena.

Bad Talks e un spectacol care arata versatilitatea lui Radu Iacoban, unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale: transformarile de la un personaj la altul sunt realizate mai ales din expresia fetei si cu foarte putine elemente de recuzita, dar fiecare dintre personaje e autentic, credibil. Tehnica impecabila a lui Iacoban si atentia la toate miciile detalii  fac ca spectatorul sa isi aminteasca magia care inseamna teatrul si sa gandeasca la cea mai frumoasa intrebare legata de aceasta meserie: “dar cum a facut asta?!”

Radu Iacoban e unul dintre tinerii actori – regizori curajosi care experimenteaza pe scena in cat mai multe directii

„Bad Talks” nu e primul spectacol scris si regizat de Radu Iacoban. Pentru cei care au vazut „Carpathian Garden”, in care Iacoban alaturi de Tudor Istodor interpreteaza o serie de tipologii de romani care mai de care mai “mioritici” in comportament si atitudine, stiu umorul si profunzimea textelor scrise de Iacoban.

Cei care l-au vazut in “Constelatii”, alaturi de Ana Ularu, ii stiu si puterea dramatica a interpretarii, iar cei care au vazut “Richard al II-lea” la Teatru Mic in regia sa ii cunosc atentia la detaliile din text si din relatiile personajelor, dar si curajul de a incerca sa spuna publicului povestea intr-un fel unic.

Daca nu ati vazut niciunul dintre aceste spectacole, vi le recomandam cu incredere. Cum va recomandam sa-l vedeti in filmul “Charleston” (r. Andrei Cretulescu) sau in ”Amintiri din epoca de aur” (r. Cristian Mungiu) – pentru care a si castigat un premiu Gopo pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Bad Talks se joaca din nou pe 17 septembrie la unteatru

Bad Talks de Radu Iacoban 

Distributia: Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan
Muzica: Aida Šošić
Proiectii video: Dan Samoila

Durata 1h 20 min. Bilete aici.

Citește în continuare