Skip to content

CASTING si Masterclass despre casting in timpul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

In timpul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest se intampla un casting la vedere pentru noul film al regizorului Daniel Sandu, cel care a realizat “Un pas in urma serafimilor”.

Noul film se numeste “Tatal care muta muntii”, iar regizorul precizeaza “ca va fi un proiect pe cat de spectaculos, pe atat de dificil de realizat in condiții meteo nu tocmai usoare. Va fi o provocare logistica, fizica și psihica pentru toata echipa.”

In acest casting se cauta atat actori, cat si actrite, probele fiind impartite pe categorii de varste 35+, respectiv 18-35, cu texte personalizate pe care doritorii trebuie sa le inregistreze si sa le trimita organizatorilor.

Doritorii pot descarca textele cerute obligatoriu de regizor ca proba de aici. Inregistrarea lor, impreuna cu un CV sau un show real trebuie trimise pana pe 15 octombrie inclusiv.

Joi,  24 octombrie, de la 10:30, la Cinema PRO, toti cei inscrisi se vor intalni cu directorul de casting al filmului care va selecta pe baza probelor un numar de pana la 10 actori. Sesiunea de casting va fi in limba romana.

Materclass „How to make an effective self-tape” sustinut Manuel Puro

Vineri, 25 octombrie, de la 10:30 la Cinema Pro are loc un masterclass util tuturor actorilor, la care pot participa si cei care nu s-au inscris la castingul lui Daniel Sandu: How to make an effective self-tape. Sustinut de Manuel Puro, un director de casting cu peste 20 de ani de experienta, cu castinguri atat pentru lung metraje, serii tv, cat si pentru reclame sau jocuri, masterclass-ul va fi in limba engleza.

Manuel Puro colaboreaza in proiecte cu National Film and Television School si Directors Guild din Marea Britanie si e creatorul The Acting Habit, o platforma online unde actorii isi pot arata munca pentru a fi vazuta de directori de casting din toata lumea.

Daniel Sandu este castigatorul premiilor Gopo pentru cel mai bun film si cel mai bun scenariu cu “Un pas in urma serafimilor”, film care a primit 8 premii la gala din 2018

Sandu (41 de ani), care a inceput ca scenarist in serialele  “La bloc” si “Gasca”, lucreaza in acest moment pentru  “Bani buni (pentru zile negre)” o mini serie pentru HBO in 6 epioade, la care este atat regizor cat si scenarist.

Citește în continuare