Skip to content

Experiente wellness pentru pasionatii de vacante inedite

Experientele wellness nu mai sunt de mult vazute doar ca un capriciu. Timpul liber pe care vi-l oferiti, tot ceea ce faceti pentru a fi mai bine, fizic si psihic, activitatile pe care le alegeti in functie de ceea ce va doriti si aveti nevoie la un moment dat – toate acestea conteaza. 

Pentru ca, mai nou, sunt “in trend” (dar nu fara un beneficiu real) calatoriile in scopuri dintre cele mai surprinzatoare, iata cateva destinatii perfecte pentru a va reincarca bateriile si pentru a incerca proceduri wellness cu totul inedite. 

Bineinteles, si reciproca e valabila: daca se intampla sa ajungeti in aceste locuri sau in apropierea lor, nu uitati ca sunteti doar la un pas distanta de o experienta memorabila. 

Plutiti intr-un bazin cu “sunet lichid” in Berlin, Germania

Liquidrom este un spa din centrul Berlinului cu tot felul de sectiuni inedite, de la piscinele “omm-sound” sau saunele finlandeze cu diverse infuzii pana la sauna outdoor de inspiratie japoneza sau celebrele “piscine cu muzica subacvatica”. De fapt, pentru acestea din urma Liquidrom este cunoscut in toata lumea. Doar aici aveti ocazia de a inota sau de a sta relaxat intr-un bazin cu muzica electronica sau clasica, avand senzatia de fiecare data ca plutiti in “sunete lichide”. 

Periodic, la Liquidrom au loc diferite concerte sau spectacole, ceea ce face inca si mai uimitoare aceasta experienta.

Website | Facebook

Inotati intr-o piscina oceanica si luati-va brunchul pe marginea Pacificului tocmai in Sydney, Australia

Daca ajungeti vreodata in Sydney, Australia, iata un loc de tinut minte: Bondi Icebergs. Piscinele oceanice construite pe stanci au devenit in timp un simbol al orasului. Poate nu este un retreat complet sau o experienta wellness complexa, dar cum “less is more”, cu siguranta este cu totul inedit sa inotati intr-o piscina oceanica, de ale carei margini se lovesc valurile Pacificului sau sa savurati un delicios si sanatos brunch admirand o asemenea priveliste. 

Bondi Icebergs include o piscina mai mare, dar si una mai mica, potrivita pentru copii, salvamarii monitorizandu-le permanent. In plus, tot aici aveti si o sala de gimnastica, masaj, sauna si o cafenea. Anul acesta, Bondi Icebergs au sarbatorit 90 de ani de la infiintare, intreg complexul fiind restaurat si imbunatatit cu noi facilitati. 

Website | Facebook

Faceti un “switch” catre tipul de viata “F*ck it” in Urbino, Italia 

In 2005, Gaia Pollini si John C. Parkin si-au dat seama ca puterea “F*ck it” poate fi mai mare decat a multor altor practici de meditatie sau relaxare. Peste doar cateva saptamani, cei doi au organizat primele saptamani “F*ck it” la centrul din The Hill that Breathes, un resort din Urbino, Italia. In ce consta aceasta “tehnica”? In a spune cele doua cuvinte ori de cate ori nu ne simtim sincronizati cu natura, fiind doar un mod prin care scapam de energiile negative si mergem cu incredere mai departe. 

Centrul nu lasa deoparte nici tehniciile de meditatie “clasice”, insa acolo aveti voie sa faceti orice va ajuta sa renuntati la gandurile sau obiceiurile negative. Gaia Pollini este un terapeut experimentat, cu competente in hipnoterapie, “Energy Work” sau “Developmental Trauma”, ea fiind cea care conduce cele mai multe dintre retreaturile de la centru, in vreme ce John C. Parkin este scriitor si trainer de succes, calatorind prin intreaga lume pentru a impartasi din filosofia “F*ck it”. 

Website | Facebook

Incercati bai si sedinte de masaj cu bere, in Lasko, Slovenia 

Izvoare termale exista si la noi, insa Lasko Spa a dus aceasta experienta la un alt nivel. Prin serviciile oferite, brandul sloven a stiut sa evidentieze capacitatile terapeutice ale izvoarelor termale, adaugand totodata si ceva inedit, un detaliu care atrage anual o multime de turisti. Secretul Lasko Spa este berea, ingredient adaugat in numeroase terapii, bai si sedinte de masaj.

Micul artificiu folosit de catre acest centru spa nu ar trebui sa ne surprinda, avand in vedere ca cea mai mare fabrica de bere din Slovenia se afla aici. In plus, inca de pe vremea Egiptului Antic se credea ca berea intinereste si tonifiaza pielea, incetineste procesul de imbatranire si ajuta la cresterea mai rapida a parului. 

Website | Facebook

Luati o pauza de la civilizatie si invatati sa pretuiti linistea cu un “Retreat de tacere” la unul dintre centrele Vipassana 

Centre Vipassana unde se practica “tacerea deplina” exista peste tot in lume (puteti cauta aici locatiile preferate), cel mai apropiat fiind la Cluj-Napoca. Acest detox diferit, in care veti elimina conexiunea cu lumea, cuvintele, dar si tehnologia va va aduce multe beneficii.

In acest context, linistea reprezinta purificarea, detoxifierea si conectarea la ceea ce sunteti si ceea ce va doriti cu adevarat. Astfel de retreaturi ofera si multe alte activitati wellbeing (realizate tot in liniste), de care puteti profita in timpul acestui pact pentru tacere.  

Website | Facebook

Lasati-va modelati de natura, intr-un retreat din muntii Greciei

Filosofia Wildfitness a ajuns si in Creta, acolo unde va puteti rezerva cateva zile in Milia, un sat din vestul insulei, creat in munti si bazat inca pe viata simpla, traditionala. Casele din piatra inconjurate de livezi de maslini, mancarea bio, peisajele de vis si respectul pentru natura sunt doar cateva dintre “ingredientele” unui retreat destinat relaxarii si activitatilor pe munte, care include o singura zi la plaja. 

Vacantele aici sunt organizate, in general, de doua ori pe an, in iunie si septembrie, si vin in doua variante: 7 zile “Fitness Holiday” sau 14 zile “Transformation Retreat”. 

Website | Facebook

Practicati Pilates, Tai chi sau Yoga in pesterile de sare din Santa Barbara, Statele Unite ale Americii

Chiar daca nu va sunt straine antrenamentele de tip mind-body, sa le practicati in pesteri de sare (de Himalaya) poate fi cu adevarat spectaculos. Pesterile de sare din Santa Barbara sunt cele mai mari pesteri din cristale de sare din America de Nord, create de om, iar exercitiile mind-body in aceste “Salt Caves” au multiple beneficii pentru sanatate, mai ales ca aerul este incarcat cu micro-particule de saruri si minerale. 

Programul difera in functie de luna, insa puteti alege intre tot felul de antrenamente, de la Pilates, Stretching, Foundation Training sau Yoga Nidra pana la vindecare prin sunete, respiratie constienta sau Reiki. 

Website | Facebook

Citește în continuare