Skip to content

Charismaticul violoncelist Stjepan Hauser a anuntat primul sau turneu solo

Dupa incheierea turneului alaturi de colegul sau din grupul 2Cellos, celebrul violoncelist Stjepan Hauser a decis sa se concentreze mai mult pe o cariera solo

In ultimele luni, Stjepan Hauser a atras din ce in ce mai multi fani pe retetele de socializare. Acolo, artistul este foarte activ si posteaza noutati despre cariera sa si mici filmulete in care interpreteaza piese clasice sau, dimpotriva, cantece pe care nu ti le-ai fi imaginat potrivite pentru acest instrument. Stjepan era cunoscut si inainte de acest moment, el fiind parte a formatiei 2Cellos, alaturi de prietenul si fostul lui rival intr-ale violoncelului, Luka Sulic.

Versiunea lor la “Smooth Criminal” le-a adus succesul in 2013, cei doi concertand in peste 40 de tari, inclusiv Romania. Dupa ce au lansat albumul “Let There Be Cello” in octombrie 2018, material urmat si de un turneu de promovare, acum Stjepan Hauser si Luka Sulic au anuntat ca vor face o pauza in a mai canta impreuna.

Stjepan Hauser merge mai departe, lanseaza prima lui piesa solo si anunta un turneu in Europa pentru primavara lui 2020

Octombrie 2019 este o luna importanta pentru violoncelistul croat: dupa anuntul pauzei proiectului 2Cellos, Hauser a lansat prima lui piesa solo, “Swan Lake”, o reinterpretare dupa Tchaikovsky. Pentru acest material, artistul a colaborat din nou cu London Symphony Orchestra, fiind acompaniat in videoclip si de Ariston Probalet Dance Company. Patru zile mai tarziu, violoncelistul le oferea fanilor o alta surpriza: primul lui turneu solo.

Acest turneu nu include Romania, dar sunt cateva orase destul de aproape de noi, “pretext” perfect pentru a organiza un city break in cadrul caruia “atractia de top” sa fie chiar concertul lui Hauser.

Astfel, primul turneu solo al lui Stjepan Hauser va incepe pe 2 aprilie 2020 la Paris (Salle Pleyel), dupa care vin alte reprezentatii: 11 aprilie: Berlin (Tempodrom), 14 aprilie: Londra (Barbican Centre), 22 aprilie: Talinn (Saku Arena), 28 aprilie: Budapesta (Budapest Arena), 30 aprilie: Bruxelles (Palais12), 13 mai: Amsterdam (Afas Hall) si 15 mai: Milano (Teatro Degli Arcimboldi).

Hauser nu isi limiteaza muzica la in singur stil, experimentand alaturi de diversi alti artisti si punand mare pret pe emotie

Nascut in Croatia, intr-o familie de muzicieni, Stjepan Hauser a studiat in Londra si Statele Unite ale Americii. Acolo, Hauser a obtinut numeroase premii atat singur, cat si ca parte a primului grup din care a facut parte, Greenwich Trio. Intrebat deseori despre stilul in care s-ar incadra muzica lui, Stjepan a marturisit ca nu ar limita-o la un singur stil, cel mai important fiind ca emotia sa ajunga la public.

Hauser experimenteaza mai nou tot felul de colaborari inedite, in genuri muzicale diverse. Dupa cum el insusi a marturisit, multi ani a ascultat in principal muzica clasica, dupa care a inceput sa redescopere si alte stiluri si artisti. Acum, pentru el, mixarea mai multor stiluri sau interpretarea unor cantece aparent nepotrivite pentru violoncel sunt principalele cai prin care publicul larg ajunge sa cunoasca si sa indrageasca violoncelul.

Citește în continuare