Skip to content

City break cultural de toamna – ce puteti sa faceti in Viena in saptamanile urmatoare

Toamna se numara city break-urile, iar pentru perioada urmatoare va propunem o escapada in Viena – o varianta aproape de tara si inedita prin programul ceva mai diferit la care ne-am gandit.

Chiar daca ati mai fost in capitala Austriei, aceasta mini-vacanta nu va semana cu celelalte, asta pentru ca va veti alege “obiectivele turistice” din randul celor mai interesante evenimente care vor avea loc in Viena in noiembrie 2019.

Veti trasforma astfel city break-ul clasic intr-o vacanta culturala si veti lua pulsul orasului chiar acolo, in mijlocul evenimentelor care il definesc. Asadar, iata mai jos cele 8 motive care va vor convinge ca toamna asta toate city break-urile duc in Viena.

Flautul Fermecat – Volksoper Vienna, 9 noiembrie

Nicio vizita in Viena fara muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart, iar Opera Volksoper va ofera aceasta sansa sambata, 9 noiembrie 2019, atunci cand pune in scena “Flautul Fermecat”. Opera in doua acte compusa de Mozart spune povestea printului Tamino care trece peste toate obstacolele pentru a o salva pe Pamina, fiica Reginei Noptii.

Descoperiti rolul flautului fermecat in povestea lor de dragoste, dar si magia muzicii intr-o opera de basm la Volksoper Vienna, una dintre cele mai importante opere din Austria.

Detalii, aici.  

Concertele de la Palatul Schoenbrunn – Orangery Scönbrunn, toata luna noiembrie

Pentru un mix de muzica si balet, concertele de la Orangery Scönbrunn sunt un alt “obiectiv de neratat” intr-un city break vienez, mai ales ca au loc toata luna noiembrie. Schoenbrunn Palace Orchestra va interpreta o selectie a celor mai cunoscute partituri semnate de Mozart si Strauss, fiind totodata acompaniata de o soprana, un bariton, dar si de doi balerini.

Detalii, aici.

Viennale, Festivalul International de Film din Viena: 24 octombrie – 6 noiembrie 2019

Vizionarea unui film parte a unui festival international poate fi o experienta cel putin interesanta, mai ales ca productiile prezentate la Viennale au loc in unele dintre cele mai frumoase cinematografe din centrul istoric al Vienei. Anul acesta, intre 24 octombrie si 6 noiembrie, Viennale asteapta peste 90.000 de vizitatori pregatind o selectie de 300 de filme din intreaga lume, lung-metraje, scurt-metraje, documentare, tot felul de productii in stiluri diferite.

Desi inceput in octombrie, tot prindeti primul weekend din noiembrie, asa ca puteti vedea aici programul pentru acea perioada. In plus, trebuie sa stiti ca cele mai multe filme au subtitrare in limba engleza, insa sunt si cateva doar in limba germana. Aici puteti cauta filmul care va intereseaza si veti afla detalii legate de subtitrare, dar nu numai.

Expozitia “Cold War and Architecture” – AzW Architekturzentrum, 17 octombrie 2019 – 24 februarie 2020

Pana la izbucnirea Razboiului Rece, Viena era deja controlata si divizata intre patru forte straine si anume Marea Britanie, Franta, Statele Unite ale Americii si Uniunea Sovietica. Expozitia “Cold War and Architecture” de la AzW Architekturzentrum scoate la iveala proiectele arhitecturale desfasurate in Vienna in acea perioada, care au dus la un fel de razboi arhitectural intre fortele de ocupatie straine.

Detalii, aici.

Vienna Comic Con 2019 – La Messe Wien Exhibition Congress Center, 23-24 noiembrie

Daca sunteti pasionati de industria comic con, pe 23 si 24 noiembrie Viena devine capitala europeana a culturii comic, cu tot felul de activitati si evenimente interesante. Este important de mentionat ca Vienna Comic Con este organizat de Reed Exhibitions Messe Wien in colaborare with ReedPOP, aceiasi care organizeaza si “New York Comic Con“ si showurile PAX Video Game.

Detalii, aici.

Festivalul Luminilor si al Lanternelor – Stephansplatz, 15-17 noiembrie

“Lantern & Light Festival” este un adevarat regal al luminilor si al micilor opere de arta realizate din lumini si lanterne. Pe langa asta, organizatorii anunta si tot felul de concerte, dar si un stand cu vin fiert. Ocazia perfecta pentru a lua parte la un eveniment inedit si a va relaxa intr-o atmosfera placuta.

Detalii, aici.

Voice Mania: Balcanto – Viena, 8 noiembrie

In cazul in care ajungeti in Viena la inceputul lunii, mai precis pe 8 noiembrie, amintiti-va ca de la orele 14:00, centrul Vienei prinde viata si culoare cu ajutorul muzicii. Reprezentantii corului de pop si jazz VOICE, dar si alte grupuri implicate in proiect vor canta pe strada, de la balcoanele micute ale cladirilor istorice sau din curtile interioare aflate in apropiere tocmai pentru a transforma orasul prin magia muzicii.

Detalii, aici.

Deschiderea Targului de Craciun – Viena, a doua jumatate a lunii noiembrie

Chiar daca vi se pare ca e prea devreme pentru simbolurile si bucuria Craciunului, nu ratati deschiderea targului de Craciun daca sunteti in Viena in a doua jumatate a lunii noiembrie. Anul trecut, acesta a fost deschis pe 17 noiembrie, multi apreciind luminitele si decoratiunile cu mult bun gust, preparatele traditionale, obiectele hand-made si atmosfera de sarbatoare, dar mult mai lejera decat cea din decembrie.

 “Photo + Adventure” Fair and Festival – Viena, 9-10 noiembrie

Pasionatii de fotogafie, calatorii sau fotografie de calatorie nu trebuie sa rateze acest targ si festival inedit, desfasurat in fiecare an la Viena. Pe 9 si 10 noiembrie, toti cei interesati au ocazia de a vedea o multime de expozitii ale unor fotografi de top si sa participe la workshopuri si seminarii de profil – totul intr-o atmosfera destinsa, de festival.

Detalii, aici.

Concert Candy Dulfer – WUK, Währingerstrasse, 3 noiembrie

Saxofonista olandeza Candy Dulfer este recunoscuta atat pentru colaborarile cu artisti celebri precum Prince sau Pink Floyd, dar si pentru showurile electrizante alaturi de trupa sa. Artista care a fost nominalizata la premiile Grammy pentru primul sau album si care a concertat si in Romania in 2017, va fi prezenta pe 3 noiembrie in Viena pentru un alt spectacol de exceptie.

Detalii, aici.

Concert Airbourne – Arena Wien, 6 noiembrie

Trupa australiana de hard rock Airbourne este celebra in toata lumea, fiind deseori considerati urmatorii AC/DC. Muzica lor a fost folosita in peste 20 de jocuri video, filme, spoturi video si multe alte materiale, iar acum ei vor concerta pe Arena Wien miercuri, 6 noiembrie.

Detalii, aici.

Citește în continuare