Skip to content

Unul dintre cei mai destepti actori din lume, Edward Norton, revine pe ecrane intr-un film la care a muncit 20 de ani

L-ati vazut in “Fight Club”, in “Birdman”, “Hulk” sau “Avocatul Diavolului” si de fiecare data cand accepta un rol ajunge sa ia premii. Doar ca e foarte pretentios cand vine vorba de munca lui si alege foarte putine proiecte.

Edward Norton s-a intors insa din acest week end pe ecranele din America intr-o productie in care e regizor, scenarist dar joaca si rolul principal.

Filmul “Motherless Brooklyn” s-a aflat pe masa lui de mai bine de 20 de ani si, practic, Norton a muncit in alte proiecte ca sa stranga bani sa faca o productie asa cum si-a dorit.

Ii are alaturi pe Bruce Willis si Cherry Jones, intr-o poveste care a aparut initial in 1999 intr-o carte scrisa de Jonathan Lethem. Norton a mutat actiunea cartii in anii 50, a facut totul foarte elegant si foarte fashionable, iar povestea tanarului cu sindrom Tourette care munceste pentru mafia a reusit sa impresioneze deja pe toata lumea.

Edward Norton a fost copilul teribil al Hollywoodului si a ramas intotdeauna departe de orice jocuri de culise

Inca de a rolul sau de debut in “Primal Fear” (tradus la noi “Avocatul diavolului”) Norton a castigat un Glob de Aur si a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar. De-a lungul carierei a continuat cu transformari devenite legendare – cum sunt nazistul din “American History X” sau povestitorul din “Fight Club”.

Are 50 de ani, e vorbitor de japoneza, militant pentru protectia mediului. Uraste orice tine de star sistem, da foarte rar interviuri, nu merge la evenimentele mondene atat de familiare la Hollywood si e foarte discret cu viata sa personala.

Ce-l tine in atentia publicului e talentul sau incredibil. De care ne vom bucura curand in filmul “Motherless Brooklyn” unde ii mai are in distributie pe Willem Dafoe, Alec Baldwin, Gugu Mbatha-Raw, Leslie Mann, Bobby Cannavale, Fisher Stevens, Cherry Jones si Bruce Willis.

Citește în continuare