Skip to content

Alex & The Fat Penguins urca pe scena unteatru, pe 7 decembrie, intr-un concert acustic alaturi de Alexandra Ungureanu

Dupa succesul obtinut in primavara cu concertul acustic care a fost sold out, formatia de rock alternativ Alex & The Fat Penguins va sustine un nou show, pe 7 decembrie, la unteatru, alaturi de invitati speciali.

Formata din Alex Cotofan (voce si chitara), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitara), Mircea Steriu (chitara) si Ionut Tebeica (tobe), trupa Alex & The Fat Penguins a devenit cunoscuta in zona indie pentru piesele ingenioase si cu umor fin.

Inainte de concertul de la unteatru de pe 7 decembrie, Alex impreuna cu colegii din trupa lanseaza un nou clip, o versiune acustica a noului single, Quantum Physics. Filmata live la concertul acustic din luna martie, cea mai recenta varianta a piesei o are ca invitata pe Alexandra Ungureanu.

Quantum Physics este un cantec special pentru liderul trupei, versurile fiind scrise la putin timp dupa moartea bunicii sale. La inceputul lunii octombrie a avut loc evenimentul de lansare a piesei, printr-un concert in clubul Quantic din Bucuresti. Pentru Alex & The Fat Penguins a fost o vara plina, au concertat in cadrul unor festivaluri faimoase precum Afterhills, Rocanotherworld, Slowriders sau Europa FM Live pe Plaja si au lucrat la finalizarea discului de debut care urmeaza sa fie lansat la inceputul anului viitor. Piesa Ploi, extrasa de pe primul album al trupei va fi lansata in curand.

Trupa independenta de rock alternativ Alex & The Fat Penguins, cu radacini din Chisinau, a devenit celebra pentru mesajele sociale puternice pe care le promoveaza prin piesele muzicale si versalitatea videoclipurilor.

Lansata acum 2 ani, piesa “Just a Fool” este despre problema coruptiei din tara noastra, iar la manifestarile din decembrie 2017, cantecul a fost interpretat sub forma unui protest spontan in fata cladirii Guvernului Romaniei.

Pe langa Just a Fool, trupa mai are in palmares doua piese cu mesaje puternice despre problemele societatii in care traim – Amiral – piesa ce face trimitere la dramele provocate de razboiul civil din Siria si Urla Pamantul – cantec ce evidentiaza pericolele la care supunem mediul inconjurator si efectele negative care ne vor afecta direct pe viitor, daca nu luam masuri stricte.

Piesa Somebody are un mesaj optimist, despre renastere in toate formele ei. Videoclipul a fost filmat in zona Cheilor Dobrogei, dupa scenariul scris de Alex, liderul trupei, iar actritele Iulia Verdes si Lorena Luchian au dat viata celor doua personaje aventuriere ale povestii.

Biletele la concertul de pe 7 decembrie sunt disponibile pe unteatru.ro.

Muzica a fost si este principala sursa de venit „spiritual” pentru Alex Cotofan

Nascut la Chisinau si crescut la Bucuresti, solistul trupei, Alex Cotofan, locuieste in prezent la Paris, unde profeseaza ca medic stomatolog in propriul cabinet si, in acelasi timp, compune piesele pe care le canta si filmeaza in Bucuresti, sustinandu-si astfel principala pasiune, muzica.

Alex si-a infiintat propria trupa rock inca din anii de liceu, in care a cantat timp de 6 ani. Formatia a devenit cunoscuta odata cu concertele sustinute in deschiderea turneului national Phoenix – Baba Novac. La sfarsitul anului 2013, dupa ce drumul lui se desparte de cel al bandului 15 grade, lanseaza solo piesa „Mars”, care va fi difuzata la radiourile mari din Republica Moldova. Alex isi scrie singur compozitiile si scenariile, regizeaza videoclipurile trupei si considera ca este o oportunitate extraordinara sa poti canta despre ceea ce iti face placere.

Liderul trupei Alex&The Fat Penguins formata in 2016 are o regula de baza dupa care se ghideaza in viata: „Tot ce gandesti, faci, spui, sa nu dauneze celor din jur”.

Citește în continuare