Skip to content

Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q vin in Romania pentru filmarile productiei “The Asset”

La inceputul anului viitor Michael Keaton (“Birdman”, “Batman”, “Robocop”), Samuel L Jackson (“Jurassic Park”, “Good Fellas”, “Pulp Fiction”) si Maggie Q (“Designated Survivor”, “Divergent”, “Mission Impossible 3”) vor filma in Romania pentru “The Asset” in regia lui Martin Campbell, cel care a facut “The Expendables”, “James Bond -Casino Royale”, “Masca lui Zorro”.

Scris de Richard Wenk (“The Equalizer 2”, “The Expendables”), filmul este povestea a doi asasini de prima mana (Keaton si Maggie Q) aflati in competitie directa, asasini care detin secrete din timpul razboiului din Vietnam. Cand mentorul unuia dintre ei este ucis, sunt nevoiti sa faca o alianta de compromis pentru a se intoarce in Vietnam ca sa descopere criminalul.

The Asset” are o echipa de producatori foarte faimoasa, oameni care s-au aflat in spatele unora dintre cele mai de succes filme de actiune din ultimii ani: Moshe Diamant (“Hurricane Heist”), Rob Van Norden (“Rambo”, “Last Blood”) si Arthur Sarkissian (“Rush Hour”).

Regizorul Martin Campbell se afla de doua luni in pregatire in Romania pentru acest film care este coordonat in productia locala de Frame Film.

 Filmarile vor incepe in 8 ianuarie pentru 10 saptamani in Bucuresti, in diverse locatii din centrul capitalei, urmand ca productia sa se mute pentru o saptamana la Londra si una in Vietnam.

Tot Frame Film vor produce filmul “Dampyr”, o adaptare dupa benzile desenate omonime, un triller al carui buget de productie depaseste 15 milioane de dolari si care ii are in distributie pe Luke Roberts (“Piratii din Caraibe”, “Game of Thrones”, “300”), Sebastian Croft (“Game of Thrones”, “Penny Dreadful”), David Morrissey (“Robin Hood”, “Britannia”, “Walking Dead”), Wade Briggs (“Please like me”) si Stuart Martin ( “Babylon”, “Game of Thrones”).

Productia se filmeaza chiar in aceste zile in Transilvania, urmand ca de saptamana viitoare sa se filmeze in Bucuresti.

Frame Film, producatorul local pentru asigurarea serviciilor de productie in Romania, este o companie creata de Andrei Boncea si Dragos Buliga, ambii cu experiente importante in productia de film.

Boncea a fost unul dintre producatorii executivi –  la filmul ”Joyeux Noel”, nominalizat in 2005 la Oscar pentru cel mai bun film strain, dar si pentru filmul lui Costa Gavras, ”Amen” sau pentru cel al lui Franco Zeffirelli, ”Callas Forever”. A produs deasemenea “California Dreaming”, filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, care a castigat premiul “Un Certain Regard” la Cannes in 2007.

Dragos Buliga si Andrei Boncea au realizat, prin Frame Film, “Vanatorul de spirite” (regia Dragos Buliga) cu Armand Assante si Lior Ashkenazi – lansat in 2018  in Romania, si premiat la 7 festivaluri internationale, numeroase seriale de televiziune (”Las Fierbinti”, ”Triplusec”) dar si spoturi publicitare pentru diversi clienti internationali. 

Citește în continuare