Skip to content

Marius Manole, Raluca Aprodu, Rodica Mandache, sau Rares Andrici sunt o parte dintre actorii care va invita sa-i vedeti pe scenele bucurestene saptamana viitoare

Intre 11 si 17 noiembrie, Urban.ro va recomanda urmatoarele spectacole:

Teatrul Nottara

“MOLIERE | EREILOM” dupa Jean-Baptiste Moliere si Mihail Bulgakov

Spectacolul isi propune sa ofere o imagine proaspata si actuala a lui Moliere, un nume esential in dramaturgia universala. Montarea propusa de regizorul rus, Roman Feodori, va crea un portret inedit al acestuia. Spectatorul este invitat sa treaca prin patru piese esentiale: “Vicleniile lui Scapin”, “Bolnavul inchipuit”, “Tartuffe” si “Don Juan” si va avea ocazia de a-i descoperi modernitatea.

Spectacolul se poate vedea in data de 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu

Regia: Roman Feodori

Distributia: Serban Gomoi, Rares Andrici, Vlad Balan, Razvan Banica, Dani Popescu, Crenguta Hariton, Cristina Juncu, Ada Navrot, Isabela Neamtu, Mihaela Subtirica, Sorina Stefanescu, Laura Vasiliu

Durata: 1h 50 min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul de comedie

“Don Juan” adaptare dupa Moliere

Un spectacol prin care marele seducator din Sevilla, Don Juan, revine pe scena Teatrului de Comedie dupa aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta intr-un strai nou croit pe masura vremurilor noastre de regizorii Andrei si Andreea Grosu. Noul Don Juan isi revizuieste tehnicile de cucerire si face noi victime in randul spectatoarelor.

Specatcolul se poate vedea in data de 16 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Distributia: Dan Radulescu / Bogdan Cotlet, Liviu Pintileasa, Ionut Grama

Durata: 1h 20 min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul National Bucuresti

“Padurea spanzuratilor” dupa Liviu Rebreanu

Spectacolul lui Radu Afrim dupa romanul lui Liviu Rebreanu descopera uriasa poezie a unui text puternic si modern. Regizorul porneste de la premisa ca acesta nu este un roman de razboi, ci unul psihologic si reinterpreteaza opera, o transpune in universul sau imaginativ si ii descopera noi sensuri.

Spectacolul se poate vedea in date de 16 noiembrie, orele: 11.00 si 19.00, Sala Mare.

Nu este recomandat minorilor sub 14 ani si persoanelor care sufera de epilepsie. Contine efecte stroboscopice de scurta durata si intensitate.

Regia: Radu Afrim

Distributia: Alexandru Potocean, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Ciprian Nicula, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Vitalie Bichir, Natalia Calin, Ada Gales, Florin Calbajos Alexandra Salceanu, Emilian Marnea, Liviu Popa, Andrei Atabay, George Olar, Bogdan Iacob, Flavia Giurgiu, Silviu Mircescu, Vlad Ionut Popescu, Ciprian Valea, Vlad Galer, Cosmin Ilie, Cristian Bota, Alexandru Chindris, Tiberiu Enache, Octavian Voina, Lenuta si Teodora Purja

Durata:3 h 30 min (pauza 20 min)

Bilete: 16 noiembrie

Ora 11: aici Ora 19.00: aici

Teatrul unteatru

“Nora” de Henrik Ibsen

Spectacolul spune povestea Norei si a lui Torvald Helmer, de Craciun, care se afla intr-o noua etapa a vietii lor, intr-un joc al supravietuirii sau al despartirii, in functie de deciziile si masurile pe care le vor lua. Acestea capata noi semnificatii, ii imping pe cei doi in directii opuse si dezvaluie natura sufocanta a regulilor sociale care exista intre un barbat si o femeie. Cand se transforma o alianta in tradare? Prejudecati, principii, bani, interes social si dorinte… Craciun la Helmeri.

Spectacolul se poate vedea in data de 16 noiembrie, ora 15.00

Regia: Zsuzsanna Kovacs

Distributia: Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Cristina Casian, Ionut Visan

Durata: 2h (fara pauza)

Bilete: aici



Teatrul Odeon

“Republica Melania” de Irina Nechit

“Republica Melania” este un spectacol despre singuratate si despre cum te sprijini in amintiri si istorie cand nu mai ai nicio radacina.  Povestea incepe in anii ’30, cand Basarabia a fost anexata URSS-ului, continua cu cel de-al doilea raboi mondial si foametea din ’47 si ajunge pana in anul 2000.

Spectacolul se poate vedea in data de 17 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Regia: Gelu Colceag

Distributia: Rodica Mandache

Durata: 1h 15 min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Nou

“Cum sa fac sa fiu cu tine” dupa A.P. Cehov

“Cum sa fac sa fiu cu tine” are la baza un scenariu scris de regizoare din cateva schite si povestiri de Cehov. Este o poveste care strabate timpul precum anotimpurile viata si duce cu ea tot ce au personajele ei: vulnerabilitatii, dorinte, frici si o mare nevoie de iubire.

Spectacolul se poate vedea in 16, 21 si 28 noiembrie, ora 20. 00 (str.Piata Sfantul Stefan nr.8)

Regia: Amalia Iorgoiu

Distributia: Varty Mihail, Eduard Cirlan

Durata: 1 h 20 min (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare