Skip to content

Muttcracker – balerini care ajuta la salvarea cainilor fara adapost

O familie de fotografi americani, mari iubitori de animale si de dans, au unit cele doua iubiri ale lor – dansul si cainii – intr-un proiect fotografic cu miza caritabila.

Kelly Pratt si Ian Kreidich realizeaza pentru al doilea an consecutiv, inainte de Sarbatorile de Iarna, fotografii cu balerinii companiei din Saint Louis care apar in “Spargatorul de nuci” alaturi de caini care se afla intr-un foster si sunt disponibili pentru adoptie.

Proiectul e numeste „Muttcracker” si acum, in al doilea an, va avea si un calendar, dar si o carte publicata ca urmare a succesului la public.

Compania de balet spune ca e un proiect care nu doar ca ii ajuta sa salveze mai multi caini si sa le gaseasca familii adoptive pentru totdeauna, dar proiectul ajuta foarte mult si la promovarea spectacolului vedeta de Sarbatori, Spargatorul de nuci.

Anul trecut toate animalele fotografiate si-au gasit parinti in primele doua saptamani, iar selectia animalelor a fost axata pe cele greu adoptabile: un caine orb, un altul foarte batran, pisici cu probleme de deplasare.

Si anul acesta se respecta alegerea cainilor sa fie greu adoptabili, dar deja proiectul are notorietate internationala.

In Romania balerinii nu sunt implicati in asemenea actiuni caritabile dedicate animalelor, dar actorii si designerii sunt mult mai vocali social pentru drepturile animalelor.

Chiar daca balerinii si dansatorii din Romania nu au fost coalizati inca intr-un proiect umanitar, avem cateva asociatii foarte mari care au grija de animalele parasite sau pierdute, iar o serie de scriitori si actori (Lia Bugnar si Marius Manole, fiind unii dintre ei) si-au folosit notorietatea pentru a ajuta la strangerea banilor pentru ei.

Iubirrre e una dintre asociatii – create de Dana Tocu – care beneficiaza de sprijinul unei campanii cu notoritate aflata la a 8-a editie, campanie creata de un iubitor de animale – Noemi Meilman.

Book Cover Tee se numeste campania, iar personalitati din zona de design & moda sunt invitate sa creeze o coperta noua pentru o carte preferata, aceasta este imprimata pe tricouri in serie limitata, iar banii din vanzarea tricourilor merg pentru a fi ajutati cainii asociatiei.

Cornel Ilie, Corina Bud si Cristian Balint, intr-una dintre editiile Book Cover Tee

Citește în continuare