Skip to content

Recital de violoncel si harpa celtica pe 11 decembrie, la Catedrala “Sfantul Iosif” din Bucuresti

Pe 11 decembrie publicul bucurestean este invitat la concertul „Violoncelul, harpa si emotiile” la ora 19:30, la Catedrala „Sfantul Iosif”. Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei la Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura si al Muzeului National George Enescu.

Concertul va fi sustinut de muzicianul de origine spaniola Pedro Bonet (violoncel) si artista romanca Roxana Moisanu (harpa celtica).

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Concert de violoncel si harpa celtica – o calatorie sonora prin intreaga Europa

Cei prezenti vor avea ocazia sa-l asculte pe muzicianul spaniol Pedro Bonet interpretand Suita no 3 pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach, cu armonii curajoase pentru vremurile respective si polifonii care creeaza senzatia ca se aud simultan mai multe instrumente. Concertul va continua cu Suita pentru violoncel solo a compozitorului spaniol Gaspar Cassadó, o piesa cu pronuntate elemente ritmice, urmata de Variatiunile Sacher pentru violoncel solo ale cunoscutului compozitor polonez Witold Lutoslawski.

Recitalul Roxanei Moisanu debuteaza cu piese din Spania secolului al XIII-lea: Cantigas de Santa María, o colectie de cantece inchinate Fecioarei Maria. “Cantigas” erau cantate de coruri, interpreti solo cu castaniete sau tamburine, precum si in variante instrumentale pentru dansuri.

Programul serii va continua cu un dans renascentist, cu dansuri si hore din Transilvania, culese de Ioan Caianu, un calugar caruia ii datoram o parte iimportanta din recuperarea muzicii vechi de pe teritoriul Romaniei (despre care am scris aici).

Muzicianul spaniol Pedro Bonet a sustinut concerte alaturi de Orchestra Simfonica din Madrid si a fost premiat la mai multe competitii internationale

Pedro Bonet canta impreuna cu ansamblul de muzica barocă “La Folía” si face parte din trio-ul “Euphoria” si din Octetul de violoncele “KG”. Artistul a sustinut concerte alaturi de Orchestra Simfonica din Madrid si a interpretat in direct, in calitate de invitat, in cadrul mai multor emisiuni transmise la postul public de radio din Spania (Radio Nacional de España). 

Artista Roxana Moisanu a contribuit la inregistrarea coloanei sonore a filmului “Youth without Youth”, in regia lui Francis Ford Coppola

Roxana Moisanu a debutat ca solista cu Orchestra Filarmonicii din Ploiesti in 2002, sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu Galati. In acelasi an a contribuit la inregistrarea coloanei sonore a filmului “Youth without Youth”, realizat de Francis Ford Coppola. Sustine recitaluri la harpa celtica profesionala incepand din 2010.

Este corespondent oficial al Romaniei si Republicii Moldova, pentru revista oficiala a Congresului Mondial de Harpa si sefa a partidei de harpa in cadrul Orchestrei Operei Nationale din Bucuresti, unde lucreaza de aproape 20 de ani.

Citește în continuare