Skip to content

Concert de Craciun “Vienna Classic Christmas” cu participarea sopranei Leontina Vaduva

Pentru al 11-lea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna va concerta la Sala Palatului vineri, 20 decembrie, “Vienna Classic Christmas”. Invitata speciala de anul acesta este soprana Leontina Vaduva.

Biletele se gasesc pe Eventim.ro si au preturi intre 200 si 100 lei.

Concertul de la Sala Palatului este ultimul din cadrul turneului pe care Strauss Festival Orchestra il sustine in Romania in aceasta iarna

Farmecul muzicii vieneze s-a simtit pe deplin in Romania si in acest an, Strauss Festival Orchestra Vienna optand petnru un turneu cu spectacole in 11 orase. Turneul a inceput pe 9 decembrie la Pitesti si, iata, se va incheia pe 20 decembrie, cu evenimentul de la Sala Palatului.

Concertul de la Bucuresti va include bucati muzicale celebre, regasite de altfel si in repertoriul concertului de Anul Nou de la Viena, desfasurat sub bagheta dirijorului Willy Buchler.

Strauss Festival Orchestra Vienna si Leontina Vaduva au cantat pe cele mai mari scene, cucerind pe rand publicul de peste tot din lume

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de catre celebrul dirijor Peter Guth. De peste 20 de ani, Willy Buchler este dirijor invitat, conducand orchestra pe toate scenele importante ale lumii. Violonist de renume, Buchler a fondat si condus orchestra de camera “Musica Viva Wien”, fiind si liderul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de de un deceniu.

Fiica cantaretei de muzica populara Maria Ciobanu, Leontina Vaduva a studiat la Conservatorul de Arta din Bucuresti, a primit premiul de opera Laurence Olivier, a cantat la Covent Garden, in concerte precum Carmen, Rigoletto sau Romeo si Julieta. Notabila este si aparitia sa pe scena Metropolitan Opera pentru o serie de sase spectacole in La Boheme.

Citește în continuare