Skip to content

Un nou film James Bond are premiera in 2020, prilej sa ne uitam la cele mai cunoscute cantece Bond din toate timpurile

“No Time To Die”, noul film James Bond, al cincilea si ultimul in care Daniel Craig il va interpreta pe agentul 007, urmeaza sa aiba premiera pe 10 aprilie 2020. In rolul personajului negativ il vom vedea pe Rami Malek, iar fata Bond va fi de aceasta data Ana de Armas, cea care a devenit cunoscuta dupa ce a jucat in “Blade Runner 2049”.

Producatorii au confirmat ca Billie Eilish este cea care va interpreta tema principala a “No Time To Die”. Eilish a scris cantecul impreuna cu fratele ei, Finneas, fiind si cea mai tanara artista din istorie care scrie si inregistreaza o piesa Bond. Cititi mai multe detalii aici.

De-a lungul timpului, cantecele care au insotit filmele Bond au facut si ele istorie, Mai jos veti regasi cateva dintre cele mai populare “teme James Bond”, cantece au reusit sa ajunga pe cele mai inalte pozitii ale clasamentelor si sa castige premii importante.

Shirley Bassey – Goldfinger (1964)

Indraznet si sensibil deopotriva, cantecul “Goldfinger” a fost compus de John Barry, Shirley Bassey interpretand piesa care in 2008 avea sa fie inclusa in Grammy Hall of Fame.

Goldfinger a fost primul film James Bond care a castigat un Oscar, pelicula avandu-i in distributie pe Sean Connery si Tania Mallet.  

Louis Armstrong – We Have All the Time in the World (1969)

Piesa compusa de John Barry si Hal David si interpretata de Louis Armstrong a fost tema secundara a filmului Bond “On Her Majesty’s Secret Service”, cantecul principal fiind unul instrumental, compus tot de Barry. Cantecul nu a avut succes imediat, ci dupa 25 de ani, in 1994, cand a fost inclus intr-o reclama la bere. John Barry a dezvaluit ca “We Have All the Time in the World” este una dintre compozitiile lui preferate, poate si pentru ca a avut onoarea de a lucra cu Armstrong.

Acest film Bond a fost primul dupa retragerea lui Sean Connery, George Lazenby fiind ales atunci pentru a-l juca pe agentul secret, din distributie mai facand parte si Telly Savalas si Diana Rigg.

Shirley Bassey – Diamonds are Forever (1971)

Vocea puternica a lui Shirley Bassey a contribuit major la succesul piesei lansate in 1971 si compuse de John Barry, cel care semneaza multe dintre coloanele sonore James Bond.  Bassey a inregistrat pentru “Diamonds are Forever” si o varianta in italiana numita “Una Cascada di Diamanti”.

Filmul “Diamonds are Forever” a fost regizat de Guy Hamilton si i-a avut in rolurile principale pe Sean Connery (aflat la ultimul sau James Bond) si Jill St. John.

Sheena Easton – For Your Eyes Only (1981)

Bill Conti si Michael Leeson au scris piesa cantata de Sheena Easton, “For Your Eyes Only” devenind un hit peste tot in lume, fiind nominalizata si la premiile Oscar in 1982 pentru “Cel mai bun cantec original”.

In “For Your Eyes Only”, agentul 007 Roger Moore a avut-o alaturi pe “fata Bond” Carole Bouquet.

Tina Turner – GoldenEye (1995)

“GoldenEye”, unul dintre cele mai cunoscute cantece James Bond, a fost compus de Bono si The Edge de la U2. Cei doi au scris piesa dupa ce au aflat ca Turner a fost invitata pentru a interpreta noua tema Bond. Single-ul a devenit un mare hit in Europa, cu ecouri nu la fel de bune in Canada si Statele Unite ale Americii.

“GoldenEye”, al 17-lea film James Bond, i-a avut in prim plan pe Pierce Brosnan, aflat la primul lui James Bond, si pe Izabella Scorupco.

Sheryl Crow – Tomorrow Never Dies (1997)

Piesa “Tomorrow Never Dies” a fost compusa de Sheryl Crow si Mitchell Froom, tema principala Bond primind si o nominalizare la Oscar un an mai tarziu. Cantecul a pierdut, insa, in fata piesei “My Heart Will Go On”, Titanicul fiind un adversar pe masura si pentru filmul care i-a avut in distributie pe Pierce Brosnan si Teri Hatcher.

“Tomorrow Never Dies” a fost singurul Bond cu Pierce Brosnan in rol principal care nu a debutat pe primul loc in box office si acolo pierzand tot in fata Titanicului.

Garbage – The World Is Not Enough (1999)

Deseori inclusa in clasamentele celor mai bune teme Bond ale tuturor timpurilor, “The World Is Not Enough” a fost scris de David Arnold si Don Black, fiind intepretata de trupa americana Garbage.

Filmul Bond cu acelasi nume i-a avut in rolurile principale pe Pierce Brosnan si Sophie Marceau.

Adele – Skyfall (2012)

Adele si producatorul Paul Epworth au scris tema principala a filmului James Bond din 2012. “Skyfall” a avut mare succes peste tot in lume, fiind nominalizat la numeroase premii si castigand distinctii importante, printre care Oscarul si Globul de Aur pentru “Cel mai bun cantec original”.

In “Skyfall”, James Bond joaca alaturi de Javier Bardem si Naomi Harris, Judi Dench fiind la ultima sa aparitie in film.

Sam Smith – Writing’s on the Wall (2015)

Filmul “Spectre” a avut un cantec principal destul de controversat, acesta fiind tot timpul comparat cu celelalte coloane sonore James Bond. Cu toate astea, single-ul “Writing’s on the Wall” a devenit prima tema James Bond care a intrat in UK Singles Chart direct pe locul 1. De asemenea, piesa a castigat si Globul de Aur si Oscarul pentru “Cel mai bun cantec original”.

“Spectre” a fost cel mai scump film Bond din istorie (costurile ajungand undeva la 245 de milioane de dolari) si i-a avut in distributie pe Daniel Craig, Lea Seydoux, Monica Bellucci, Stephanie Sigman si Naomie Harris.

Citește în continuare