Skip to content

Florin Piersic are spectacole la Leicester Square Theatre, Londra la aniversarea a 84 de ani

Florin Piersic va implini pe 27 februarie 84 de ani. Cu acest prilej, maestrul le-a pregatit o surpriza romanilor din Marea Britanie: doua evenimente exceptionale, pe 2 februarie, la Leicester Square Theatre cu reprezentatia “Nu-ntreba cati ani am” si Florin Piersic Meet & Greet – la Soho Theatre, unde va fi sarbatorit de peste 400 de persoane.

„Ce poate fi mai minunat decat faptul o sa ne imbratisam si o sa fim impreuna? E un vis al meu” a transmis actorul romanilor

Aceasta este cea de-a treia intalnire a lui Florin Piersic cu comunitatea romaneasca din Anglia.Dupa vizita din 2009 si doua spectacole sold out, in cadrul proiectului “Povesti spuse-n romaneste”, anul acesta este prima data cand isi serbeaza ziua de nastere acolo, iar emotia, de toate partile, este la cote maxime.

Pe langa numarul impresionant de romani care s-au anuntat la evenimente, prezenta maestrului la Londra mai primeste un raspuns: publicul, la randul sau, i-a pregatit o surpriza.

Florin Piersic a debutat in teatru, pe scena Teatrului National din Bucuresti, in anul 1959, la doi ani dupa terminarea facultatii, cu rolul principal in spectacolul “Discipolul diavolului”.

 A urmat o serie de roluri diverse care i-au imbogatit palmaresul cu partituri actoricesti in comedii, tragedii, drame si piese istorice. Memorabile sunt rolurile din productiile “Act venetian” de Camil Petrescu, unde a avut-o partenera pe Cezara Dafinescu, “Oameni si soareci” de John Steinbeck, spectacol care s-a jucat in peste 1300 de reprezentatii sau “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey. Dupa cum declara chiar el, unul dintre rolurile din teatru care l-au marcat a fost cel al lui Miskin din spectacolul “Idiotul” dupa romanul cu acelasi nume de Dostoievski.

Celebritatea i-a fost insa accentuata de seria de filme istorice de aventuri, din anii ’80, in care a interpretat personajul Margelatu: “Drumul oaselor” (1980), “Trandafirul galben” (1982), “Misterele Bucurestilor” (1983), “Masca de argint” (1985), “Colierul de turcuoaze” (1986) sau “Totul se plateste” (1987).

Pe langa rolurile din film si teatru, Florin Piersic a avut ocazia sa faca, timp de cateva decenii, divertisment TV de cea mai buna calitate. De-a lungul anilor, a interpretat nenumarate sketch-uri TV si scenete si a avut duete muzicale cu interpreti celebri de muzica populara sau usoara. 

“Povesti spuse-n romaneste” este un proiect independent care si-a propus sa promoveze teatrul romanesc in Marea Britanie, prin prezentarea, la Londra, a unora dintre cele mai incitante spectacole de teatru din Romania. Seria de spectacole a luat fiinta in 2013 si, in cei 7 ani de existenta, a adus peste 35 de spectacole de teatru romanesc, pe scenele londoneze.

Citește în continuare