Skip to content

Disney a anuntat lansarea Bambi in versiune live-action

Dupa succesul de anul trecut cu filmele „Regele Leu” si „Cartea junglei”, Walt Disney Pictures anunta ca lucreaza la o noua reproducere din seria clasica de animatie, de data aceasta fiind vorba despre productia „Bambi”.

Varianta originala a peliculei Bambi a fost produsa in 1942 de Walt Disney, in regia lui David Hand, si spune povestea puiului de cerb care si-a pierdut mama si isi regaseste drumul prin padure alaturi de prietenii  sai – iepurele Bocanila, sconcsul Floare si Bufnita inteleapta, invatand impreuna lectii valoroase despre prietenie si miracolul vietii.

Cu trei nominalizari la Oscar si o grafica impresionanta, povestea lui Bambi, inspirata de autorul Felix Salten, a cucerit publicul de-a lungul timpului.

Niciun regizor nu a fost anuntat pentru noua adaptare a filmului, dar noul scenariu va fi scris de Gevena Robertson-Dworet („Captain Marvel”) si Lindsey Beer, care nu vor forta o noua directie narativa a peliculei, pentru a pastra aceleasi momente emotionante.

Cu adevarat impresionant la productia din 2021 va fi calitatea incredibila a imaginii datorita tehnologiei inovatoarea CGI si a efectelor speciale, care vor crea o experienta imersiva a naturii, cu animale si peisaje 100% realiste.

Atat filmul „Aladdin”, cat si productia „Regele Leu”, ambele lansate in 2019, au incasart din vanzarea biletelor peste 1 miliard de dolari in toata lumea.

Disney si noua obsesie a industriei cinematografice pentru remake-uri au facut obiectul unor dezbateri aprinse intre critici si fani, multi dintre ei preferand varianta clasica. Cu toate acestea, remake-urile „live-action” s-au dovedit a fi fructuoase pentru studiourile Disney. Dupa un asemenea succes, Disney urmeaza sa lanseze si sa-si reimagineze si alte povesti clasice.

Compania de productie Depth of Field lucreaza, de asemenea, la reinventarea lui „Pinocchio”, scris si regizat de Robert Zemeckis, despre papusa din lemn care tanjeste sa devina baiat adevarat.

Bazata pe romanul „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi, varianta originala a filmului de animatie american a debutat in cinematografe in februarie 1940 si a castigat doua premii Oscar. Este filmul clasic de animatie cu cele mai importante incasari din toate timpurile.

Zemeckis va regiza productia intr-o maniera similara cu „Aladdin”, in regia lui Guy Ritchie, combinand atat personaje animate cat si reale. Castigator al premiului Oscar pentru „Forrest Gump” si „Back to the future”, Robert Zemeckis co-scrie in prezent scenariul pentru un nou proiect alaturi de Chris Weitz, cel care a realizat scenariul pentru filmul „Cenusareasa” din 2015.

Noul film Bambi se alatura unei serii de adaptari Disney planificate, inclusiv  „Cruella” cu Emma Stone si „Mica Sirena” cu Halle Bailey, precum si Peter Pan in versiunea lui David Lowery, film intitulat „Peter si Wendy”.

Cea mai recenta adaptare a filmului „Mulan”, in regia lui Niki Caro, este programata pentru lansarea in cinematografe pe 27 martie 2020.

Citește în continuare