Skip to content

Andreea Bibiri este Ea si numai ea in spectacolul regizat de Alexandru Mazgareanu la Teatrul Act

Cu premiera la inceputul acestui an, “Ea si numai ea” de Andrei Ivanov ii are ca protagonisti pe Andreea Bibiri si Vlad Linta si se poate vedea in stagiunea aceasta la Teatrul Act.

O poveste emotionanta in care personajele nu comunica intre ele si isi traiesc vietile la granita dintre real si virtual

O mama (Andreea Bibiri) si fiul ei adolescent (Vlad Linta) locuiesc impreuna si impart aceeasi drama: moartea sotului, respectiv a tatalui baiatului. Niciunul nu il intelege pe celalalt si traiesc in lumi complet paralele separate de diferenta dintre generatii.

Distanta dintre ei este amplificata de lipsa comunicarii, care se mareste cu fiecare replica (ne)rostita, astfel ca mama recurge la un tertip pentru a intra in viata fiului ei si a-l intelege: internetul.

Nimic nu poate salva comunicarea dintre acestia si recunoasterea sentimentelor decat o pretinsa apropiere, pe care mama o creeaza odata cu un cont fals de Facebook, in incercarea sa de a-l cunoaste mai bine pe copilul caruia nu fusese capabila sa-i dobandeasca increderea in viata reala.

Aceasta devine Toffy, cea care incearca sa il cunoasca pe rocker-ul cu blugi taiati.

Influenta internetului asupra vietii adolescentilor este tema principala a spectacolului

Internetul ofera noi perspective protagonistilor: de la monotonia zilnica: serviciu, scoala, casa se trece la intalnirea virtuala. Astfel, modalitatea in care este construit spectacolul da sansa unui excelent parcurs actoricesc, in care performanta sta in acordul fin dintre cei doi, a monologurilor sincere si a unei relatii ambivalente.

Trecera celor doi, din mama in Toffy si din liceanul aparent cuminte si fara nicio preocupare, in rocker-ul de pe internet, este sustinuta de Alexandru Suciu (muzica), Dana Petre (scenografie si costume) si Alexandru Mazgareanu (light design, pe langa regie).

Andreea Bibiri este carismatica si are o mare putere interioara in constructia cele doua ipostaze. Cu umor, ironie fina si o masura controlata tot timpul. Nici nu exagereaza, nici nu dezamageste. Are un firesc natural in interpretare pe care stie sa il puna foarte bine in valoare.

Vlad Linta reuseste sa faca un personaj credibil, insa nu are aceeasi subtilitate in interpretare ca partenera lui. Realizarea rolului este corecta si de suprafata. Transmite doar ceea ce isi doreste el sa transmita si nu lasa sa se vada ce se ascunde in spatele lui.

Cei doi sunt sub efectul hipnotic al tehnologiei si a influentei acesteia asupra vietii adolescentilor.

Consecintele dureroase ale acestei dependente, crearea unei false identitati, Toffy, in prima faza o adolescenta care vrea sa se faca vazuta si auzita, devine in cele din urma o forta care schimba destine.

Spectacolul se poate vedea in data de 7 februarie, ora 19.30

“Ea si numai ea” de Andrei Ivanov

Regia: Alexandru Mazgareanu

Distributia: Andreea Bibiri, Vlad Linta

Durata: 1h 20min (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare