Skip to content

Vacanta 2.0 – fierul de calcat cat un mouse, ochelarii de soare care fac fotografii, bagajul care te avertizeaza cand te indepartezi prea mult de el

Travel gadgeturile sunt din ce in ce mai populare printre cei care calatoresc des sau pasionatii de vacante. Dispozitivele high tech nu sunt doar utile si practice, ci duc experienta vacantei la un alt nivel. 

Bagajul inteligent

“Bagajul inteligent” poate incorpora o multime de functii: va incarca telefonul, laptopul sau tableta, se cantareste singur sau are si un sistem prin care te avertizeaza ori de cate ori va indepartati prea mult de el.

Expertii in tehnologie sunt de parere ca va puteti crea singuri un astfel de bagaj smart, achizitionand separat un cantar de calatorii, detector prin bluetooth si un incarcator portabil.

Dispozitiv pentru zgomot alb

Pentru noptile in care trebuie sa dormiti in hoteluri cu pereti subtiri sau daca aveti probleme cu somnul atunci cand calatoriti, una dintre solutii ar fi un dispozitiv de zgomot alb care sa imite sunetul ventilatorului. Specialistii au descoperit ca acest tip de sunet ne ajuta sa adormim si sa avem un somn profund, asa ca puteti opta pentru un aparat special sau pentru o aplicatie (de telefon sau chiar desktop).

Multe dintre aceste aplicatii sunt gratuite si vin cu optiuni suplimentare, cum ar fi cea pentru o ambianta potrivita atunci cand lucrati, un astfel de exemplu fiind Noisli.com.

Casti wireless

Ori de cate ori calatoriti cu avionul, trenul sau masina, insotiti fiind de mai multe persoane, castile care anuleaza orice zgomot exterior va vor ajuta sa dormiti, sa lucrati, sa va uitati la un film sau sa ascultati muzica. Potrivite in special celor care calatoresc des cu avionul, aceste casti au si optiunea wireless, cu baterie care dureaza mai mult.

Pe langa optiunea anularii zgomotului exterior, acest tip de casti mai poate veni si cu alte functii suplimentare, cum ar fi cea de asistare vocala.

Cel mai mic fier de calcat

Companiile au conceput diverse modele de “fier de calcat” de dimensiuni mici, unele variante fiind asemanatoare mouse-ului de computer.

Cu cateva nivele de incalzit si putere destul de mare incat sa calce toate hainele din bagaj, “cel mai mic fier de calcat” este deja un travel gadget foarte cautat.

Cea mai buna drona pentru calatorii

Cele mai recente device-uri detonate fotografiilor de vacanta includ caracteristici si functii care sa capteze in totalitate frumusetea si spectaculozitoarea locului in care va aflati.

De exemplu, cele mai performante drone de calatorii au un timp mare de zbor si o acoperire ampla, sunt elegante si silentioase, au GPS incorporat, senzori pentru a evita obstacolele, fac videoclipuri HD si fotografii chiar si de 20 MP in format RAW sau JPG si au mai multe moduri, inclusiv trepied sau selfie.

Lanterna multifunctionala

Unul dintre cele mai bune accesorii pentru calatorii este si lanterna multifunctionala. Pe langa designul elegant, acest device are incorporate mai multe dispozitive utile atunci cand plecati la munte, in drumetii sau la pescuit.

Lanterna multifunctionala este si lanterna, dar poate avea si busola, recipient pentru bautura, cana sau deschizator de sticle.

Ochelarii de soare care fac poze si inregistreaza videoclipuri

Ochelarii de soare care inlocuiesc cu succes orice camera foto sau video sunt un accesoriu de calatorie distractiv, elegant si util.

Acesti ochelari de ultima generatie pot capta imagini chiar si subacvatic, au o viteza de descarcare a fotografiilor si videoclipurilor mare, culorile mai accentuate, iar calitatea audio foarte buna datorita unui al doilea microfon atasat.

Incarcatorul Iron Man

O replica in miniatura a valizei din care se forma armura lui Tony Stark, incarcatorul Iron Man este un gadget inspirat de Marvel, care include o baterie cu o capacitate de 12.000 mAH. Va veti putea incarca din mers chiar si doua dispozitive simultant, incarcatorul fiind compatibil cu majoritatea smartphone-urilor si cu orice alt echipament USB.

Citește în continuare