Skip to content

Alina Cojocaru si Sergei Polunin danseaza Romeo& Julieta la Royal Albert Hall, iar lumea dansului e suparata

Spectacolul Romeo & Julieta, cu Sergei Polunin si Alina Cojocaru in coregrafia lui Johan Kobborg, un un décor realizat de sculptorul David Umemoto, care a avut premiera in vara trecuta la Verona are in aprilie premiera in Marea Britanie, la Royal Albert Hall. Biletele au preturi care incep de la 34 de lire si pot fi cumparate de aici.

Desi e anuntata o singura reprezentatie, pe 14 aprilie, iar spectacolul a avut critici bune la primele trei reprezentatii in Italia, britanicii din lumea dansului protesteaza la reintoarcerea lui Polunin in tara lor.

Aici puteti vedea imagini din reprezentatiile acestui spectacol de la Verona, anul trecut

Unul dintre cei mai talentati balerini ai generatiei sale, Sergei Polunin se lupta de cativa ani sa-si curate imaginea de sexist, extremist, consumator de droguri si de alcool, imagine care-l face sa nu mai fie acceptat sa munceasca in nicio companie mare de dans.

Spectacolul Romeo & Juliet este o productie privata, realizata de compania de management care-l reprezinta pe Polunin in ultima vreme, companie care i-a creat si o fundatie pentru “sprijinirea baletului la un public cat mai larg”. Aceeasi companie, PoluninInk, a comandat un nou documentar despre viata balerinului ucrainian care urmeaza sa se filmeze pana la sfarsitul acestui an.

Documentarul “Satori” a fost anuntat in Variety in noiembrie anul trecut, generand un alt val de reactii negative la adresa balerinului, comunitatea dansului acuzand echipa sa ca tot ceea ce urmaresc este sa se vorbeasca tot mai mult despre el, dar nu se straduiesc sa-l convinga sa mearga la sala de antrenament, iar prin aceasta atitudine nu fac decat sa promoveze un „dans mediocru” departe de ceea ce era candva Polunin, conform celebrei publicatii Dance Magazine.

Dupa remarcile sale extremiste din 2018, in care-l lauda activitatea lui Vladimir Putin in Rusia, Opera din Paris i-a retras invitatia lui Polunin de a mai dansa alaturi de compania sa, asta dupa ce a fost dat afara de la Royal Opera din Londra ca urmare a comportamentului nepotrivit si a consumului de alcool si de droguri.

In prima jumatate a anului, Sergei Polunin se afla in turneu cu spectacolul Rasputin, creat de aceeasi companie.

Intre 20-23 februarie Alina Cojocaru curatoriaza si danseaza intr-o gala la Sadler’s Well.

Show-ul va avea invitati speciali, printre cei anuntat deja fiind coregraful si balerinul de origine daneza, Johan Kobborg, alaturi de care Alina Cojocaru a realizat unele dintre cele mai emotionante si spectaculoase momente din baletul clasic al ultimilor ani.

Programul va include atat momente clasice, cat si creatii noi. Fanii Alinei Cojocaru trebuie sa stie ca in program e anuntat si duetul iconic “Marguerite and Armand” de Sir Frederick Ashton. BIletele incep de la 15 lire si pot fi cumparate de aici.

Alina Cojocaru este in acest moment resident – artist invitat al baletului din Hamburg si colaboreaza cu English Royal Ballet unde danseaza in Giselle, o reinterpretare moderna realizata de renumitul coregraf Akram Khan.

Spectacolul Romeo & Julieta a avut la sfarsitul anului trecut parte de o premiera exceptionala, in interpretarea artistilor de la English Balet: a fost realizat primul film artistic in care nu s-a rostit nicio vorba, doar s-a dansat, cu precizarea ca fiecare secventa din „scenariu” a fost in decor real, pe strada, in casa Julietei, nu pe o scena de teatru.

Aici puteti vedea cateva imagini din acest film exceptional difuzat de BBC, care va intra in vara in circuitul cinematografelor de arta din toata Europa.

Citește în continuare