Skip to content

Marius Manole, Rodica Lazar, Stefan Iancu, Dan Radulescu, Claudiu Istodor, Cristi Iacob sunt o parte dintre actorii care va invita sa-i vedeti pe scenele bucurestene saptamana viitoare

Intre 10 si 16 februarie, Urban.ro va recomanda sa vedeti urmatoarele spectacole:

Teatrul Excelsior

“Baiatul cu sosete roz” de Alexandru Gorghe

Spectacolul aduce in atentia publicului o problema a omului contemporan: grija excesiva acordata propriei imagini in spatiul public. “Baiatul cu sosete roz” vorbeste despre lumea minata de stereotipuri, de lipsa empatiei, de alienare si angoasa, intr-o comedie actuala care ascunde in umbra fiecarui hohot de ras o reflectie asupra lumii in care traim.

Spectacolul se poate vedea in data de 11 februarie, ora 19.00. Nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Regia: Andreea Ciocirlan

Distributia: Aida Avieritei, Mircea-Alexandru Baluta, Loredana Cosovanu / Oana Predescu, Mihai Mitrea, Alex Popa

Durata: 1h 15 min (fara pauza)

Teatrul Dramaturgilor Romani

“Despre tandrete” de Matei Vinsniec

“Despre tandrete” vorbeste cu delicatete si umor despre cat de fragila si complexa este legatura intrefiintele umane. Spectacolul este compuns din elemente aparent autonome ale unui mozaic de dialoguri, uneori tandre alteori taioase si reprezinta un joc subtil al aluziilor care intruchipeaza o „Hora a iubirilor” adusa la zi, cufundata intr-o lume alienata si dispusa la umor. 

Spectacolul se poate vedea luni 12 februarie, ora 19.00

Regia: Felix Alexa

Distributia: Serban Pavlu, Catrinel Dumitrescu, Ada Gales, Stefan Iancu, Sandra Ducuta

Durata: 1h 40min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Bulandra

“Richard III” de William Shakespeare

Spectacolul este despre o lume pe care autorul aproape a fotografiat-o, ca un document al timpului. Dar acest reportaj minutios si profund nu e doar politic si social. E o alta oglinda a sufletului (tema constanta a bardului) si evidentiaza aspecte noi, socante ale motivelor care au provocat dezastrul, nu doar pe plan individual, ci al unei tari ajunse in ruina. Dar acum o alta lume, tulburator de moderna si adevarata, se contureaza pe scena de lasala Liviu Ciulei de la Bulandra.

Spectacolul se poate vedea in 11 februarie, ora 19.00, Sala Liviu Ciulei

Regia: Andrei Serban

Distributia: Marius Manole, George Ivascu, Rodica Lazar, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasola, Catalin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor

Durata: 3h 45 min (cu pauza)

Bilete: https://www.eventim.ro/ro/bilete/teatrul-bulandra-sala-liviu-ciulei-bucuresti-1181209/performance.html

“Coriolanus” de William Shakespeare

Esenta piesei, in viziunea lui Shakespeare, vizeaza doua conflicte din timpul Romei antice: unul politic, intern (plebei – patricieni) si un altul extern (romani – volsci). Intr-o orchestratie regizorala deosebita, spectacolul pune in prim plan lupta pentru putere a personajului principal, precum si sfarsitul tragic al acestuia, pe altarul ambitiei si al grandomaniei.

Spectacolul se poate vedea in 15 si 16 februarie, ora 18.30, Sala Toma Caragiu

Regia: Alexandru Darie

Distributia: Serban Pavlu, Radu Amzulescu, Ana Ioana Macaria, Dan Badarau, Camelia Maxim, Simona Pop, Ionel Mihailescu, Gheorghe Ifrim, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru, Adrian Draganescu, Alex Popescu, Costin Dogioiu, Elias Ferkin

Durata: 3h 45min (cu pauza)

Bilete: aici

Teatrul National Bucuresti

“(D)efectul Placebo” creatie colectiva 

“(D)efectul Placebo este un spectacol provocator despre artificialul lumii in care traim, despre singuratatea provocata de comunicarea in exces si pericolul tehnologizarii. 3 povesti, 3 relatii si o intalnire ca o sedinta terapeutica, in care singurul psiholog este teatrul.

Productie realizata de Centrul de Creatie si Cercetare “Ion Sava” in cadrul programului 9G la TNB.

Spectacolul se poate vedea in 12 si 23 februarie, ora 20.00, Sala Mica. Nu este recomandat minorilor sub 12 ani. Contine efecte stroboscopice de scurta durata.

Concept: Stefan Lupu

Distributia: Vlad Nemes, Alina Petrica, George Birsan, Rares Florin Stoica, Ioana Predescu

Durata: 1h 40min (fara pauza)

Bilete: aici.

Teatrul Mic

“Familia Jeleznov “de Maxim Gorki

Spectacolul, care are la baza prima varianta a piesei „Vassa Jeleznova”, scrisa in anul 1910 de Maxim Gorki, trage un semnal de alarma, din perspectiva unei familii, referitor la alienarea omului si la dezumanizarea intregii umanitati aflate in declin.

Spectacolul se poate vedea in 13 februarie, la ora 18.30, Sala Atelier

Regia: Gelu Colceag

Distributia: Dana Dembinski Medelanu, Liliana Pana / Manuela Harabor, Ana Bart / Irina Velcescu, Alina Rotaru / Silvana Mihai, Oana Puscatu, Gabriela Iacob, Claudiu Istodor, Vlad Corbeanu, Virgil Aioanei, Alexandru Voicu / Alexandru Bogdan

Durata: 2h 40min (cu pauza)

Bilete: aici

“Lectia” de Eugene Ionesco

Spectacolul in doua personaje – un profesor si o eleva – este despre o intalnire pentru o lectie si poate fi o comedie sau drama, pentru ca este un text absurd, in ambele cazuri. Actiunea se desfasoara intr-un cadru cat se poate de recognoscibil, care se transforma odata cu trecerea timpului: rasul se transforma in frica, iar frica duce la mila si empatie.

Spectacolul se poate vedea in 15 februarie, ora 19,00, Sala Studio

Regia: Radu Iacoban

Distributia: Cristi Iacob, Liliana Pana, Silvana Mihai/Cristina Danu

Durata: 1h 25min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul de comedie

“Nunta lui Krecinski” dupa A.V. Suhovo-Kobilin

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migala de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu aceasta ocazie in randul celor mai captivanti regizori de teatru. In acest spectacol, fiecare replica si fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performante comice exceptionale.

Spectacolul se poate vedea in 13 februarie, ora. 19.00, Sala Radu Beligan

Regia: Mihai Bendeac

Distributia: Liviu Pintileasa, Mihai Bendeac, Vlad Dragulin, Mihaela Teleoaca, Victor Vurtejeanu, Gloria Gaitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Serban Georgevici, Matei Arvunescu, Bogdan Ghitulescu

Durata: 2h 45min (cu pauza)

Bilete: aici

“Don Juan” adaptare dupa Moliere

Un spectacol prin care marele seducator din Sevilla, Don Juan, revine pe scena Teatrului de Comedie dupa aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta intr- un strai nou croit pe masura vremurilor noastre de regizorii Andrei si Andreea Grosu. Noul Don Juan isi revizuieste tehnicile de cucerire si face noi victime in randul spectatoarelor.

Spectacolul se poate vedea in data de 15 februarie, ora 19.30, Sala Studio

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Distributia: Dan Radulescu / Bogdan Cotlet, Liviu Pintileasa, Ionut Grama

Durata: 1h 20 min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul unteatru

“The Sunset Limited” de Cormac McCarthy

“The Sunset Limited” este un spectacol despre realitate care spune povestea unei intalniri autentice de pe peronul unei gari, a doi necunoscuti: un fost puscarias cu frica de Dumnezeu si un profesor. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. 

Spectacolul se poate vedea in 14 februarie, ora 20.00.

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Distributia: Serban Pavlu si Richard Bovnoczki

Durata: 1h 40min (fara pauza)

Bilete: aici

“Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes

Este un one-women show care spune povestea unei femei, vaduva numai de cateva ore, care isi varsa naduful pe sotul ei decedat. Este un spectacol in care razi si plangi deopotriva si este dedicat marilor iubiri.

Spectacolul se poate vedea in 14 februarie, ora 19.30, Sala Mica

Regia: Mariana Camarasan

Distributia: Florina Gleznea

Durata: 1h 20min (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare