Skip to content

Teo Milea isi incheie turneul Winter Tour Romania marti, 11 februarie, cu un concert in Bucuresti

Pianistul si compozitorul Teo Milea va sustine un concert live in Bucuresti, la The Pub Universitatii, marti, 11 februarie, incepand cu ora 20:00

Teo Milea revine in Bucuresti dupa o absenta de 4 ani, concertul din The Pub Universitatii fiind cel care incheie Winter Tour Romania 2020. Turneul a inceput pe 24 ianuarie la Timisoara si a inclus spectacole in Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Viena, Resita si Bucuresti.

Biletele au pretul de 50 lei, le puteti achizitiona din reteaua Iabilet.ro, iar dupa aceea trebuie sa va rezervati si locurile la The Pub. Mai multe detalii gasiti aici.

Inca de la primul concert, Teo Milea a fost apreciat si indragit de public, fiind apoi solicitat sa concerteze in tara, dar si peste hotare. La Gala Internationala de Balet din Dortmund, prim balerina operei si partenerul sau dansand pe “Agony and Ecstasy”, lucrare interpretata, dar si compusa de Milea.

Milea a debutat in Canada dupa numai o luna si jumatate de la momentul in care a plecat din Romania

Parcursul lui Teo Milea in Canada a fost unul spectaculos, pianistul reusind sa isi faca un nume si pe plan international. In 2016 s-a calificat in finala concursului “Searchlight” de la Radio CBC Canada, dupa care a castigat Votul Popular al acestei competitii. In acelasi an a fost invitat la Koerner Hall Toronto pentru a sustine concertul Postlude dedicat pianistului Ludovico Einaudi, iar in 2019 a participat din nou la acelasi eveniment, de aceasta data dupa concertul artistei portugheze Mariza.

De cativa ani, Teo Milea preda si muzica, avand o clasa de mici pianisti in Toronto, orasul in care locuieste.

Teo Milea a absolvit Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, a facut parte din cateva trupe de jazz de aici si a sustinut candidatura acestui oras la titlul de “Capitala Culturala Europeana 2021”

Primele sale doua albume, “on white…and black keys” (2012) si “Open Minds” (2015) sunt inspirate si lansate tot la Timisoara, artistul revenind intotdeauna cu placere in acest oras si marturisind ca, in cazul in care s-ar intoarce in Romania, aici ar alege sa locuiasca.

Dupa concertul de la Timisoara din cadrul Winter Tour Romania 2020, Teo Milea a dezvaluit ca lucreaza la cel de-al III-lea sau album solo.

Citește în continuare