Skip to content

Pedro Almodovar face un film dupa „Vocea umana” a lui Cocteau, cu Tilda Swinton in rolul principal

La 70 de ani, Pedro Almodóvar a anuntat ca incepe sa faca filme in limba engleza, are doua productii in lucru, unul dintre ele avand-o drept vedeta pe Tilda Swinton.

In cazul filmului care o va avea protagonista pe Tilda Swinton este vorba despre o adaptare a piesei de teatru intr-un act, Vocea Umana, scrisa de Jean Cocteau.

Filmarile vor avea loc in aprilie in Madrid, desi in textul original, care este povestea unei femei care descopera intr-o conversatie la telefon ca iubitul ei de cinci ani urmeaza sa se casatoreasca cu o alta femeie a doua zi, personajul principal sta in Paris.

Almodovar a mai folosit acest text ca punct de inspiratie pentru un alt film al sau, “Women on the Verge of a Nervous Breakdown”, care a fost si prima sa nominalizare la Oscar in 1988.

In 46 de ani de cariera Almodovar a refuzat sa faca filme in limba engleza, desi i s-a propus sa fie regizor pentru „Sister Act” care a avut-o in rolul principal pe Whoopi Goldberg, dar a refuzat proiectul spunand ca a mai facut comedii despre calugarite. Peste ani a fost interesat sa regizeze „Brokeback Mountain”, despre care a marturist ca in versiunea sa ar fi avut mai mult sex. Filmul a castigat Oscar in 2005 si a fost regizat in cele din urma de Ang Lee

Tilda Switon si-a facut deja un renume si din munca alaturi de regizori care nu sunt vorbitori de limba engleza; a lucrat de doua ori cu Bong Joon-ho, cel care a castigat anul acesta Oscarul cu “Parasite”, dar si cu Luca Guadagnino pentru proiecte in limba engleza.

In filmul lui Almodovar care va avea 15 minute va avea partener un caine. Regizorul a marturisit intr-un interviu ca a lucrat impreuna cu Tilda la modernizarea textului si ca se inteleg atat de bine incat ea a devenit muza sa pentru filmele de limba engleza.

„Vocea Umana” e un text care a fost inspiratie pentru mai multi regizori de-a lungul timpului. Poate cea mai celebra dintre versiuni e cea cu Ingrid Bergman in rolul principal, filmata pentru televiziune in 1966 in regia lui Ted Kotcheff.

In Romania, piesa se joaca la Teatru Metropolis cu Oana Pelea in rolul principal, in regia Sandei Manu si cu scenografia Iulianei Valsan.

Citește în continuare