Skip to content

Banksy a creat un graffiti special pentru Valentine’s Day in orasul sau natal, Bristol.

Cunoscut pentru comentariile sociale expuse sub forma graffitiurilor, Banksy a creat o lucrare dedicata sarbatorii iubirii, Valentine’s Day. Este conturul unei fetite care trage cu prastia intr-o inima explodata intr-un buchet de flori rosii.

Muralul se afla pe strada Marsh Lane din cartierul Barton Hill din Bristol, orasul natal al lui Banksy. Pentru a asigura pe toata lumea de semnatura lui, artistul a recunoscut lucrarea printr-o postare pe contul de Instagram. 

Kelly Woodruff, fiica detinatorului casei pe peretele careia a fost desenat noul graffiti a aflat despre aparitia acestuia cateva ore mai tarziu dupa ce a fost etichetata intr-o postare pe Facebook de catre vecinii sai. Acestia erau stransi in jurul peretului pentru a poza desenul si a face selfieuri, iar proprietarul casei a acoperit peretele cu plexiglass pentru a-l proteja inainte de a fi confirmat ca este o lucrare oficiala Banksy,

Reprezentantii Consiliului Local din Bristol s-au declarat incantati de aparitia lucrarii care ar putea atrage o multime de turisti in vizita.

In luna ianuarie a anului 2019, peste 20.000 de turisti au vizitat orasul galez Port Talbot pentru a privi un graffiti realizat de Banksy. 

Cu o saptamana inaintea Craciunului din 2018, Banksy a creat o lucrare pe peretele unui garaj din orasul Port Talbot. Graffiti-ul a devenit instant un loc de mare interes pentru localnici dar si pentru turistii veniti din departare.

Michael Lewis, proprietarul garajului, a fost entuziasmat de lucrare pentru cateva zile insa si-a dat seama de responsabilitatea pe care urma sa o aiba. A primit ajutor financiar de la actorul Michael Sheen, care s-a nascut in Port Talbot si care a tinut sa sprijine dezvoltarea orasului prin protejarea operei de arta. 

Lewis a fost nevoit sa investeasca in garduri si paznici care sa asigure integritatea lucrarii lui Banksy. S-a dovedit o sarcina prea grea pentru el si a hotarat sa vanda graffiti-ul catre John Brandler, cel mai mare colectionar de Bansky-uri.

Brandler are o galerie (aici gasiti site-ul acesteia) in care expune si vinde o parte din lucrarile lui Banksy cumparate de la sursele originale.

La finalul anului trecut, Banksy a facut publica o lucrare cu tema religioasa, expusa in Hotelul Walled-Off pe care l-a deschis in Bethleem.

In lunile urmatoare, una dintre cele mai mari experiente senzoriale gandita in jurul operelor lui Banksy va avea loc in Paris. Mai multe detalii, mai jos:

Citește în continuare