Skip to content

Olivia Colman si Dakota Johnson sunt vedetele adaptarii pentru cinema a romanului “Fiica ascunsa” de Elena Ferrante. Maggie Gyllenhaal va regiza filmul

Maggie Gyllenhaal trece la un nou nivel al carierei sale cu adaptarea dupa romanul Elenei Ferrante „Fiica ascunsa”: scrie, produce si debuteaza ca regizor intr-un lung metraj.

Filmul o va avea in centru pe Olivia Colman care detine un Oscar pentru „The Favourite” si joaca in acest moment in productia de televiziune “The Crown” . Colegi de distributie ii vor fi Dakota Johnson (“Fifty Shades of Grey”), Jessie Buckley (“Chernobyl”) si Peter Sarsgaard (“Jackie”).

Colman o va interpreta pe Leda, profesoara de limba engleza divortata de multi ani care, odata ajunsa intr-o vacanta in sudul Italiei, incepe o analiza introspectiva a propriei copilarii provocata de o familie galagioasa pe care o intalneste in satucul in care isi face vacanta. Dakota Johnson va fi Nina – o femeie care viziteaza acelasi sat impreuna cu fiica sa, femeie de care Leda se indragosteste.

Maggie Gyllenhaal este considerata una dintre cele mai rafinate actrite ale generatiei sale. Fiica a doi producatori de film, Maggie a crescut impreuna cu fratele mai mic, Jake, in lumea artelor si amandoi au urmat cariere in actorie.

Este casatorita cu actorul Peter Sarsgaard care joaca si el in acest nou film al lui Gyllenhaal.

Maggie a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din „Crazy Heart” si are un Glob de aur pentru „The Honourable Woman”, dar si o nominalizare la Globurile de aur pentru rolul din “The Deuce”. Are o companie de productie, Pie Films, prin care a produs si serialul HBO, “The Deuce”.

Cartile Elenei Ferrante au fost traduse si in Romania, le gasiti la Editura Pandora M, aici. Dupa aceeasi serie de carti, HBO are in difuzare in acest moment un serial care se numeste “My Briliant Friend”. Cartea este tradusa la noi “Prietena mea geniala”.

Citește în continuare