Skip to content

Placido Domingo incepe sa fie inlaturat din lumea artistica. 27 de femei au facut dovada agresiunilor sexuale la care au fost supuse de catre artist.

Numele lui Placido Domingo a fost inlaturat din programul Operei Nationale din Washington ca urmare a dezvaluirilor despre comportamentul nepotrivit in relatie cu femeile din companie.

O ancheta privata a Operei din Washington a demonstrat ca, in perioada in care Placido Domingo era directorul Operei, acesta ar fi agresat sexual mai multe dintre femeile din companie– artiste sau din aparatul administrativ.

Domingo a fost directorul artistic al Operei Nationale din Washington intre 1996 si 2011, iar din 2002 a creat un program destinat tinerilor artisti care ii purta numele Domingo-Cafritz Young Artist.

Saptamana trecuta, principalul sindicat al celor care muncesc in Opera, American Guild of Musical Artists, a anuntat ca, dupa o investigatie care a durat 4 luni, a stabilit prin dovezi ca artistul acum in varsta de 79 de ani a initiat si a avut relatii nepotrivite cu angajatele companiei.

 Domingo, care a refuzat multa vreme sa comenteze acuzatiile care au venit din partea mai multor companii in care a lucrat, si-a cerut scuze public “ As vrea sa stie toate aceste femei ca, sincer, imi pare rau si imi asum responsabilitatea tuturor faptelor mele.”

Reactiile au inceput insa sa vina in lant pentru ca si companiile de opera din Spania, care il sustineau inca de la inceputul zvonurilor legate de asemenea acuzatii, au anulat spectacolele in care Domingo ar fi trebuit sa cante in perioada urmatoare.

Scandalul legat de agresiunile sexuale ale lui Placido Domingo a fost declansat odata cu aparitia unui articol publicat de Associated Press anul trecut in care mai multe femei marturiseau cu detalii cum artistul a facut abuz de puterea pe care o avea in calitate de director al Operelor la care a lucrat.

In acest moment o a doua investigatie este in plina desfasurare la Opera din Los Angeles unde Domingo a fost director din 2013 pana in octombrie anul trecut cand si-a dat demisia.

Conform raportului preliminar, 27 de femei au facut dovada ca au fost agrease de artist in timp ce acesta era directorul Operelor din Washington sau Los Angeles.

Citește în continuare