Skip to content

Cinema in aer liber: 8 cadre idilice in care sa va petreceti o seara la film

Din ce in ce mai multe hoteluri sau resorturi propun servicii creative care sa ii atraga pe turisti si sa le faca experienta inca si mai spectaculoasa. Printre cursurile de gatit, librariile special amenajate in interiorul hotelului si spa-urile cu terapii revolutionare, o alta varianta care ii cucereste pe turisti este cinematograful in aer liber.

Pe plaja sau in mijlocul unei privelisti fascinante, ecranele gigant si productiile romantice completeaza perfect o seara de film. Va prezentam mai jos cateva dintre aceste “cinematografe” cu un decor cel putin interesant.

“Cinema pe plaja” in Oman este oferit tuturor oaspetilor, dar si in regim privat

Situat aproape de Dubai si Emiratele Arabe Unite, Oman se bucura de o popularitate in crestere, oferind numeroase atractii turistice exotice. Printre acestea putem include si experienta cinema-ului in aer liber, pe plaja, la Six Senses Zighy Bar. Din septembrie pana in mai, o data sau de doua ori pe saptamana puteti opta pentru “un bilet” la Cinema Paradiso, un spatiu special amenajat pe plaja, unde veti putea viziona productii clasice sau moderne.

La cinematograful plutitor din Thailanda se proiecteaza in special filme vechi

Cadrul de la Cinema Paradiso este unul cu adevarat spectaculos: ecranul gigant este situat deasupra apei, iar in jur veti fi inconjurati de vegetatie luxurianta. Soneva Kiri se axeaza pe partea de experienta, oferind servicii diverse, de la cursuri de gatit Thai si drumetii in imprejurimile hotelului pana la un Observator astronomic si cursuri de snorkelling.

Petreceti o seara de cinema marocana la unul dintre cele mai exclusiviste resorturi

Kasbah Tamadot din Muntii Atlas atrage in fiecare an o multime de turisti. Pe langa o priveliste de vis, piscina interioara si exterioara, terenuri de tenis, spa si sala fitness,  hotelul include si “Cinema Nights in Morocco”, un serviciu pe care il puteti alege de doua ori pe saptamana, seara la cinema fiind organizata intr-un mic amfiteatru natural, chiar langa piscina.

Cinema si petrecere intr-o cada de hidromasaj sunt experiente 2 in 1 pe care le puteti trai in Londra, New York si Ibiza

Cu “Hot Tub Cinema”, seara la cinema se transforma imediat intr-o adevarata petrecere. Veti avea la dispozitie o cada de hidromasaj pentru 6-8 persoane, muzica, cocktailuri si nu in ultimul rand unele dintre cele mai apreciate productii cinematografice.

In Barcelona, puteti lua cina in aer liber, vizionand totodata si un film “la castel”

Sala Montjuic este unul dintre cele mai bune exemple despre cum poate fi readus in atentia publicului un castel altminteri uitat. Aceasta fortareata care dateaza din secolul 17 este astazi cunoscuta in special pentru filmele proiectate aici si serile in care va veti bucura de o productie cinematografica buna in timp ce admirati cel mai frumos apus.

Un hub cultural din inima Londrei, Somerset House ofera si experienta cinematografului in aer liber

Timp de 14 nopti, pe timp de vara, Somerset House se transforma intr-un cinematograf enorm, care proiecteaza in fiecare seara diverse filme. In restul anului, aici puteti admira cele 55 de fantani “care danseaza” sau, iarna, puteti patina pe patinoarul amplasat in centru.

“Mission Impossible”, “Mamma Mia” sau “Solace” sunt doar cateva dintre cele mai populare filme de la Cinekamari, in Santorini

Cinekamari va ofera posibilitatea de a viziona comedii clasice sau filme de actiune si nu oriunde, ci pe insula greceasca Santorini. Daca in timpul zilei va bucurati de mare si plaja, seara vi-o puteti petrece la acest cinematograf in aer liber, amenajat intr-o gradina imensa de pe insula.

Cinematograful in aer liber de pe mica insula Tiberina este unul dintre cele mai romantice locuri din Roma

Un loc incarcat de istorie, Isola Tiberina include astazi un cinematograf in aer liber care proiecteaza filme vechi pe un ecran amplasat deasupra apei. Insula atrage anual o multime de turisti, fiind un loc din inima Romei care merita redescoperit prin prisma cinematografului, a istoriei si a tuturor celorlalte atractii turistice de aici.

Citește în continuare